Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1101
La República

Per Iceta la presència de CDC a la marxa de Brussel·les constata una ‘deriva radical’

El viceprimer secretari del PSC i portaveu del partit, Miquel Iceta, ha assenyalat el ‘canvi significatiu’ del projecte polític de Convergència (CDC), exemplificat per la ‘presència important’ de dirigents del partit a la manifestació en favor del dret a l’autodeterminació de Catalunya que va tenir lloc a Brussel·les aquest dissabte. Iceta, que ha expressat el respecte pel dret a manifestar-se de tots els ciutadans i col·lectius, ha considerat la presència de CDC a la manifestació com ‘un exemple més’ d’una opció política presa pel seu líder, Artur Mas, que evidencia una ‘deriva radical de CDC’ en adoptar ‘el comportament dels partits independentistes’.

Redacció
Redacció 10/03/2009

En relació amb CiU, Iceta ha instat un cop més la federació nacionalista a incidir en la política espanyola, especialment després del nou panorama que es dibuixa després de les eleccions a Galícia i Euskadi, que poden fer trontollar els suports del BNG i PNB cap al PSOE, fent necessària una reorientació de les aliances en el sí del govern espanyol. Així, Iceta ha considerat que ‘a les forces polítiques catalanes se’ls ha obert una mica més d’espai per fer valdre la seva veu’, i mentre ‘algunes s’han apressat a fer-ho’ d’altres ‘s’estan mostrant més reticents’.

En aquest sentit, Iceta ha fet una crida a la unitat de les forces polítiques catalanes, i en concret les catalanistes, assegurant que quan aquestes es posen d’acord ‘obtenen més rendiments polítics’. En concret, una demanda d’unitat que Iceta ha traslladat a qüestions com la negociació del nou model de finançament, però també al voltant ‘de la pròpia orientació de la política econòmica.