Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

Per Felip Puig el TC està desautoritzat i no s’hauria de pronunciar sobre l’Estatut

Felip Puig, secretari general adjunt de CDC, ha dit que el Tribunal Constitucional (TC) està desautoritzat i que no s’hauria de pronunciar sobre l’Estatut fins que es comenci a aplicar. Puig s’ha afegit així a les declaracions d’Artur Mas, que aquest dissabte va dir que el TC hauria d’haver rebutjat pronunciar-se sobre l’Estatut ja des d’un principi, perquè, no té ‘legitimitat moral’ per opinar sobre el text en el seu conjunt i de Miquel Roca, exsecretari general de CDC que aquest divendres va demanar la dimissió de tot el tribunal. Segons Puig ‘no es tracta de cap renovació de jutges perquè el TC està massa polititzat’, ha dit. Puig ha fet aquestes declaracions a ‘Els Matins’ de TV3.

Redacció
Redacció 19/05/2008

Per altra banda Puig ha parlat del Congrés d’ERC i ha assegurat que se’l mira ‘amb preocupació’, perquè, segons ha afirmat ‘ERC hauria de fer un esforç per aclarir-se i no ho està fent’. Segons Puig, els republicans centren el seu debat en les persopnes i no en el model de país.

Puig també ha opinat sobre l’oferiment que va fer Artur Mas a Josep-Antoni Duran i Lleida per explicar-li el contingut de les quatre ponències que es debatran en el Congrés de CDC i que el líder d’Unió ha rebutjat. Segons Puig això demostra que Duran té tota la confiança en els seus companys de la federació. Felip Puig s’ha mostrat confiat en què un cop fet el congrés de CDC, el juliol, i el d’Unió, previst per l’octubre, les dues formacions continuaran trobant l’encaix dins la federació nacionalista.