Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Per ERC la Fundació Príncep de Girona és un ‘intent’ de ‘legitimar’ la monarquia en una zona ‘hostil’

|

- Publicitat -

Francesc Canet interpreta aquesta iniciativa com a un intent, per part de la monarquia espanyola, de ‘legitimació carismàtica’ en una zona ‘tradicionalment hostil’, com són les comarques gironines, on precisament es van registrar els primers incidents de crema de fotografies del Rei. En declaracions a l’ACN, ha dit que és una forma d”enllaminar’ amb una ‘oferta atractiva’ i en temps de crisi a un col·lectiu de sempre ‘refractari’ a la monarquia, ‘públicament’ i ‘sense embuts’, com són els joves. ‘De moment ho veiem aixi’, ha conclòs.

Una altra de les reaccions a la nova fundació ha estat la dels encausats per la crema de fotos del Rei, que s’han mostrat sorpresos per l’anunci i no descarten fer algun tipus d’acció.

Publicitat

La Cambra de Comerç de Girona, Caixa Girona, la Fundació Gala-Salvador Dalí i ‘la Caixa’ han acordat aquest dimarts la creació de la Fundació Príncep de Girona, el president d’Honor de la qual serà el Príncep d’Astúries i de Girona, Felip de Borbó, i el vicepresident d’Honor el president de la Generalitat, José Montilla. Segons els seus impulsors, els objectius principals de la Fundació seran la projecció d’activitats socials ‘en el sentit més ampli’, la promoció de l’educació i la formació de la joventut, tant a Catalunya com a la resta de l’Estat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut