Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

Per Duran, Farreras i Servitje són les persones ‘més honestes’ que ha conegut en política

El president del Comitè de Govern d’Unió Democràtica de Catalunya (UDC), Josep Antoni Duran i Lleida, ha sortit aquest divendres en defensa de l’exconseller de Treball, Ignasi Farreras, i de l’exsecretari general del Departament de Treball, Josep Maria Servitje, que aquesta setmana han estat jutjats pel ‘cas Treball’. En la seva carta setmanal als militants d’UDC, Duran ha assegurat que Farreras i Servitje són ‘les persones més senzilles, més honestes i més austeres’ que s’ha trobat ‘mai’ en el món de la política, on durant ‘molts anys’ ha afirmat haver vist ‘de tot’ i haver conegut ‘molta gent, molts dirigents polítics, governants catalans, espanyols i d’arreu del món’.

Segons el fiscal, Farreras i la resta de processats van desviar 46.157 euros de fons públics adjudicant vuit informes plagiats. L’exconseller de Treball està acusat de prevaricació, falsedat documental en relació a malversació de diner públic, delictes pels que li podrien caure cinc anys i mig de presó i una multa de 103.500 euros.

Redacció
Redacció 17/11/2008

Duran ha justificat el fet que no haver acompanyat a Farreras i Servitje en el primer dia de vista, com sí van fer altres dirigents d’Unió, perquè havia d’estar a Madrid a causa de la negociació dels pressupostos generals de l’Estat i després es va haver de desplaçar a Galícia per participar al funeral dels dos soldats morts a l’Afganistan. ‘Però en esperit hi era, i ells ho saben’, ha assegurat.

Un cop el cas està vist per a sentència, Duran ha dit que del desenvolupament de la vista i de les proves ‘no només no hi ha res que demostri la responsabilitat penal dels amics Farreras i Servitje, sinó que ha quedat clarament demostrat que no hi tenen res a veure’.