Dijous, 12 de Desembre de 2019 - Edició 504
La República

Pequín tria Catalunya per crear el primer Centre de Medicina Tradicional Xinesa que es fa fora de l’Àsia

El centre que pretén impulsar el govern de Pequín a Catalunya ha d’esdevenir un referent a tot Europa, ja que serà el primer centre que es crearà fora de l’Àsia. Això, a la vegada, també de Catalunya un punt de referència en aquesta branca medicinal que contemplarà actuacions en l’àmbit de l’ensenyament superior, la recerca, la sanitat, la cultura i la regulació.

Redacció
Redacció 01/02/2016

Els més beneficiats per l’acord, la comunitat educativa

Un dels projectes que desenvoluparà aquest Centre de Medicina Tradicional Xinesa serà la creació d’un Màster per a metges interessats en aquesta branca medicinal que s’impartirà en col·laboració entre la UB, l’UPF i la Universitat de Medicina Tradicional Xinesa de Pequín, fet que comportarà l’arribada a Catalunya de nous estudiants a nivell internacional.

L’acord l’ha signat el conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, amb representants del govern de Pequín, hospitals, universitats, centres de recerca i empreses xineses que conformen aquest consorci. Es tracta d’un projecte impulsat des de la conselleria d’Empresa i Coneixement, mitjançant l’àrea d’atracció d’inversions estrangeres d’ACCIÓ -Catalonia Trade & Investment- i la Secretaria d’Universitats i Recerca.

Una oportunitat per a l’intercanvi cultural, en un país obert al món

L’impuls de la medicina tradicional xinesa en els àmbits de l’ensenyament superior es complementarà amb la creació de noves línies de recerca relacionades amb aquest àmbit, que es duran a terme al centre de recerca IDIBAPS. L’objectiu és aplicar el coneixement científic occidental per validar els principis i aplicacions de la medicina tradicional xinesa. Un nou ecosistema que es completarà amb la creació d’un centre cultural que faci difusió d’aquest tipus de medicina mil·lenària i amb l’obertura d’un institut d’assistència i suport en el reconeixement i l’ús de les herbes utilitzades en medicina tradicional xinesa a Catalunya.

Relacionats