Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Pels productors catalans la nova Llei del cinema és ‘positiva i necessària’

|

- Publicitat -

La nova llei del cinema que ha aprovat el Govern ha estat ben rebuda pels productors de cinema catalans. Així ho ha corroborat el president de l’Associació de Productors Audiovisuals de Catalunya ( (PAC), Xavier Atance, que considera necessària una llei que reguli el sector cinematogràfic català. ‘No és una mala llei, tot i que pot no agradar a tothom’

En aquest sentit, i referint-se a l’aspecte que ha generat més controvèrsia entre els exhibidors i distribuïdors, Atance considera que l’establiment d’una quota del 50% de pel·lícules doblades al català és una mesura lògica en un país que disposa de dos llengües oficials. ‘Es bo que la gent tingui oportunitats de veure pel·lícules en castellà i català’. No obstant això, el president de la PAC entén que la solució òptima seria apostar per l’exhibició en versió original ‘com es fa a molts països europeus’.

Publicitat

L’altre aspecte positiu que remarca del nou text és la possibilitat de crear una xarxa de cinemes concertats que apostin per l’exhibició de pel·lícules europees. Segons el president, una possibilitat que afavoriria la projecció i creació d’un cinema que fugi dels cànons comercials i que és ‘molt necessària’ per apostar per un determinat tipus de cultura.

Reclamacions

Però Atance també s’ha referit a aspectes menys mediàtics de la nova legislació. N’ha criticat la falta de concreció econòmica, sobretot per la incertesa que suposa el context de crisi actual. També ha mostrat dubtes en vistes a l’exigència que el 50% dels diners destinats al foment de produccions cinematogràfiques hagin de ser per produccions exclusivament catalanes. Al seu entendre, no està clar què passarà amb els diners en el cas que no s’arribi a assolir el percentatge. Atance advoca per primar les bones idees vinguin d’on vinguin.

Finalment ha reclamat més implicació de la Generalitat a l’hora de fer campanyes per promocionar el consum cinematogràfic. ‘Es tracta de considerar el sector com una indústria’, ha conclòs.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut