Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

‘Pelotazo’ de l’exministre Arias Cañete gràcies al govern espanyol

Miguel Arias Cañete ha aconseguit un ‘pelotazo’ per la companyia que regenta la seva família, Petrolífera Dúcar SL.  El govern espanyol ha allargat fins el 2032 la concessió que l’empresa tenia per fer les obres d’enllaç entre els dos dics de Ceuta per fer més competitiu el servei de subministrament de combustible que es presta al Port. Un ‘favor’ dels antics col·legues de qui va ser ministre de Medi Ambient del govern espanyol fins fa dos anys i ara és comissari europeu d'Acció pel Clima i Energia

Redacció
Redacció 17/03/2016

Arias Cañete i la seva família, implicats

Formalment Arias Cañete, que va presidir l’empresa fins que va accedir al lloc de ministre, ja no hi està lligat, tot i que va mantenir-hi accions fins el novembre de 2014. Tot i això, Petrolífera Dúcar està ara regida pel seu cunyat, el germà de la seva dona Micaela Domecq. De fet el fill del dirigent popular ha arribat a ser-ne membre del Consell d’administració, segons informa el digital Voz Pópuli. 

Concessió que havia de ser fins el 2021

La feina que s’ha adjudicat la companyia és un ‘pelotazo’ aconseguit mentre Arias Cañete encara era ministre i que cada vegada és més gran. Si bé al principi el govern espanyol va fer la concessió fins el 2021, Petrolífera Dúcar la va poder allargar al 2025 l’any passat i ara el BOE ha informat que l’Autoritat Portuària de Ceuta, depenent del Ministeri de Foment, l’ha allargat set anys més.