Divendres, 6 d'agost de 2021 - Edició 1107
La República

Pelegrí es mostra partidari de negociar amb el PSOE els pressupostos de l’Estat

Després que Convergència i Unió presentés l’ esmena a la totalitat als pressupostos generals de l’Estat, el secretari general d’Unió Democràtica de Catalunya, Josep Maria Pelegrí, considera que ara, la federació nacionalista, ‘té la responsabilitat de negociar i presentar esmenes parcials als continguts’.

Pelegrí considera que ‘no és incompatible presentar esmenes a la totalitat perquè els presupostos no són bons per a Catalunya, i presentar esmenes parcials als continguts si els tràmits continuen’. Segons ell, presentant esmenes parcials als continguts, es podria a aconseguir que els PGE incorporessin mesures ‘per fer front a la crisi o permetin fer inversions a determinats municipis’.

Redacció
Redacció 03/11/2008

Pelegrí ha fet aquestes declaracions al programa Actualitat Viva de Comunicàlia i ha afegit que en relació a les properes eleccions europees, el seu partit és contrari a presentar-se amb Galeuscat (CiU, BNG i PNB). ‘Hi ha nebuloses que ens fan plantejar formar part d’aquesta aliança per a les europees’, ha manifestat referint-se al fet que el BNG s’hagués oposat al Tractat de Lisboa. Tot i això, Pelegrí ha deixat clar que aquesta decisió encara no ha estat discutida en el si de la federació nacionalista.

Pel què fa a les relacions amb els seus socis de federació, Convergència Democràtica de Catalunya, Pelegrí ha apuntat que Unió no entrarà a formar part del projecte de la Casa Gran del Catalanisme perquè és ‘una opció partidista que reforça Convergència, i nosaltres no podem renunciar als nostres orígens’. Malgrat aquesta oposició, Pelegrí ha deixat clar que és un projecte ‘que entenem i respectem’.

Finalment, i pel què fa a un futur relleu de Josep Antoni Duran Lleida a la presidència del partit, anunciat pel mateix líder en la clausura del congrés d’Unió, Pelegrí no descarta ser-ne el successor, tot i que creu que ‘encara no és el moment’. Segons ell, Duran, en aquests moments, està ‘obrint el ventall de cares que es poden identificar amb Unió’.