Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Pel PPC la conselleria d’Economia ‘sembla una gestoria de consultes urbanístiques’

‘Sembla més una gestoria per atendre consultes urbanístiques i empresarials que no pas la gestió d’una conselleria de la Generalitat’. Així ha titllat la líder del PP català, Alicia Sánchez-Camacho, al Departament d’Economia dirigit pel conseller, Antoni Castells, un dia després de la nova querella de la fiscalia contra Fèlix Millet i Jordi Montull per la construcció d’un hotel prop del Palau de la Música a través d’un conveni signat amb el conseller d’Economia. En aquest context, la dirigent dels populars catalans ha insistit en què Castells ‘ha de donar la cara’ i ‘ha de donar informació de forma immediata’, després que, com va avançar directe!cat, la fiscalia hagi citat a declarar el conseller.

Redacció
Redacció 10/06/2010

Sánchez-Camacho ha destacat que les informacions que hi ha sobre les actuacions de Castells evidencien que el conseller ‘ha de donar la cara i que el PSC i Montilla també ho han de fer davant informacions gravíssimes sobre possibles negociacions pel cas de la darrera querella en relació a l’hotel que Millet volia i la requalificació de terrenys que es van fer’. ‘Castells ha de comparèixer i donar informació immediata de quina ha estat la implicació real del Departament d’Economia i d’ell mateix en el cas de la querella presentada’.

La presidenta del PP català ha declarat que aquesta ‘és una situació greu i quan està afectant un conseller i informes jurídics de la Generalitat desaconsellaven aquesta actuació d’aquesta operació urbanística, Castells ha de donar ràpidament la cara i explicacions’.

Sánchez-Camacho ha remarcat que si el titular d’Economia no dóna explicacions creuran que ‘no es fa l’exercici de transparència i d’informació que reclamen els catalans’. ‘El PPC reclama la compareixença immediata de Castells perquè doni la cara i sinó Montilla haurà d’actuar al respecte perquè la informació i la querella són molt greus’, ha insistit.

El PPC ja va tornar a demanar aquest dimecres que el conseller d’Economia comparegués al Parlament en la comissió d’investigació sobre les irregularitats detectades en la gestió del Palau de la Música. El PPC ho va demanat després que la fiscalia de delictes urbanístics de Barcelona presentés una querella criminal per tràfic d’influències i apropiació indeguda contra Fèlix Millet i Jordi Montull per la construcció d’un hotel prop del Palau de la Música. Segons la fiscalia, l’operació es va fer amb un conveni firmat el març del 2006 amb el conseller Castells, qui el va firmar sense tramitar els ‘informes jurídics perceptius’.