Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Patxi López vol governar en solitari al País Basc

|

- Publicitat -

Patxi López, entenent que les converses encara no s’han iniciat i encara és d’hora per pronosticar quin serà el futur del govern basc, i ha tornat a repetir que buscaran ‘els suports necessaris’ però afegint que ‘pot ser un govern socialista que busqui acords per tirar endavant les mesures que necessita aquest país’, i amb el model que els socialistes es sentirien ‘molt còmodes’.

El candidat socialista ha advertit al PNB que ‘no accepta cap amenaça d’altres partits perquè el país no és seu’, responent a l’estratègia dels nacionalistes, que segons López, s’ha basat en predicar la por a la inestabilitat si el PNB no està en el govern, i ha aconsellat als nacionalistes que ‘han de començar a assumir que són un partit més’ i que ‘també s’ha de saber estar a l’oposició’. López ha afirmat també que, amb un govern socialista el País Basc tindrà estabilitat i ha assegurat al mateix temps que la pretensió dels socialistes no és només la de buscar el consens amb altres forces polítiques, sinó també amb sindicats i altres institucions ‘per ser més forts’.

Publicitat

Malgrat tot, López ha assegurat que el seu partit respectarà els torns, entenent que la força més votada ha estat el PNB i que és al partit nacionalista a qui li correspon iniciar les converses amb altres forces polítiques per intentar formar un govern. El líder socialista ha assegurat també, que parlaran amb totes les forces polítiques i començaran amb el PNB, en una reunió que podria tenir lloc aquesta mateixa setmana. La comissió negociadora dels socialistes la formaran els secretaris territorials, José Antonio Pastor, Iñaki Arriola i Txarli Prieto, el secretari d’organització, Rodolfo Ares, i el president del PSE, Jesús Eguiguren.

D’altra banda, López també ha advertit al PNB que no intenti deslegitimar els resultats electorals emparant-se en l’absència de les llistes prohibides de l’esquerra abertzale radical, ‘perquè això seria molt perillós’. El candidat socialista ha recordat que Aralar podrà defensar al Parlament la independència i la territorialitat i s’ha felicitat per l’auge d’aquest grup polític’que s’ha desmarcat de la violència d’ETA’ , perquè els resultats electorals han demostrat que ‘l’abertzalisme que justifica la violència està en les seves hores més baixes’.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut