Dilluns, 20 de Gener de 2020 - Edició 543
La República

Patxi López vol donar lliçons a Catalunya mentre fa gala de la seva insolidaritat

Amb les seves paraules, Patxi López, intenta confondre la demanda catalana sobre el concert econòmic i critica CiU i el catalanisme per reclamar un sistema fiscal propi. Afirma que Catalunya no pot estar “penjant-se les medalles” quan l’economia  funciona i “parant la mà” i “donant la culpa a la resta d’Espanya quan les coses van malament”, i  de cap de les maneres pot “voler separar-se”. El directe!cat va publicar,un informe del Govern Basc titulat “El concert econòmic és generalitzable a qualsevol comunitat autònoma” en el que queda palès que ‘des del punt de vista jurídic seria possible generalitzar l’extensió del regim de concert a totes les hisendes autònomes’.

Redacció
Redacció 27/03/2012

Les declaracions de López s’afegeixen  a la darrera actitud del PSC i la seva portaveu econòmica Rocío Sampere en qüestionar les darreres balances fiscals publicades pel Conseller Mas Colell, amb la mateixa metodologia aplicada pel socialista Antoni Castells. Tal i com va confirmar una de les professionals més reconegudes en matèria de balances fiscals -i que va col·laborar en el càlcul amb els dos consellers- la professora Nuria Bosch, rés no és casual, en uns moments on Catalunya pateix doblement la crisi econòmica i on cada cop més la ciutadania ho té més clar. López a més ha deixat clar que en el cas del País Basc l’actual majoria PSOE-PP “ha introduït normalitat i tranquil·litat en la vida política i social d’Euskadi”. 

Patxi López critica allò que li permet fer política i al que no està disposat a renunciar

El Lehendakari, al igual que el  seu partit, i el PP no volen renunciar al concert econòmic ni a Navarra ni a Euskadi i pretenen  donar lliçons al catalans. les seves paraules són un veritable insult a l’esforç  i la solidaritat dels  catalans des de fa molts anys. Malgrat que López ha  reconegut que Catalunya “habitualment aporta més del que rep i es podrien buscar fórmules per fer algunes compensacions”,  no accepta un sistema fiscal propi “que desequilibri el conjunt del país”. Segons López , Catalunya acaba de pactar un sistema de finançament amb el què estava d’acord, per això assegura que:  “cal ser raonables amb les normes de cadascú i fer les coses el millor possible en cada moment”.
 
 

Relacionats