Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

Pàtria i Dignitat (PD.Cat), la nova marca electoral de Reagrupament

Pàtria i Dignitat (PD.Cat) és el nou partit polític que els membres de l’associació cultural Reagrupament Rut Carandell, Sandra Lomas i Roger Granados han registrat al registre de partits polítics del ministeri de l’Interior espanyol, i que avui ha estat donat d’alta, segons que ha pogut saber en primícia directe!cat. Fins ara s’havia especulat que l’associació Reagrupament podria concórrer a les properes eleccions al Parlament, previstes per a la tardor, sota el paraigua polític de Reagrupament Nacional Català (RNC), però aquest està en mans de Francesc Abad, Quim Benavent i Oriol Sallas, ara per ara crítics amb la direcció.

Redacció
Redacció 28/05/2010

És per aquest motiu que Carandell, Lomas i Granados haurien optat per registrar una nova formació política, amb un nom directament relacionat amb l’article Patriotisme i Dignitat que Joan Carretero va escriure al diari Avui i que va ser el principal motiu pel qual la direcció d’Esquerra li va obrir un expedient i li va reclamar explicacions, fet que va motivar la baixa de militància d’ERC a petició pròpia de Carretero.

Diverses fonts consultades per directe!cat asseguren que Sallas, Benavent i Abad no tindrien inconvenient en passar la titularitat del partit RNC a l’associació Reagrupament, però Carandell no se n’hauria refiat i hauria optat per registrar un partit polític propi.

Així doncs, Pàtria i Dignitat (PD.Cat) consta inscrit al registre estatal des d’avui, es troba circumscrit a Catalunya, País Valencià, Illes i l’Aragó i té com a seu social l’entresòl segon del número 44 de la Ronda de Sant Pere de Barcelona, on hi ha la seu del despatx d’advocats Granados-Gràcia.

Set militants
El partit s’ha constituït amb un total de set militants, els tres que conformen la direcció i quatre més. Segons que asseguren fonts coneixedores de la seva idiosincràsia, ‘sempre estarà al servei de Reagrupament’.

De fet, el nou partit continua tenint el grana com a color distintiu, tal com també el té l’associació Reagrupament. Alhora, a mode d’anècdota, Pàtria i Dignitat també és com s’anomena el butlletí del nucli que Reagrupament al barri de Gràcia de Barcelona.

El nou partit de Laporta
PD.Cat també podria acabar sent el nou partit que els reagrupats oferissin a Joan Laporta com a plataforma electoral. En més d’una ocasió, l’encara president del FC Barcelona ha deixat ben clar que no tenia intenció de concórrer a les eleccions sota les sigles de Reagrupament. Però fonts properes al president blaugrana asseguren a directe!cat que Laporta no contempla aquesta possibilitat.

Bernat Ferrer