Dimecres, 5 d'agost de 2020 - Edició 741
La República

Patinada estratosfèrica de Borrell a l’estil Rajoy

Mentida o patinada de l’exministre socialista? Sigui com sigui, el directe.cat ha fet una consulta a EuropeDirect, un dels centres d’Informació de la Comissió Europea a Catalunya, que ha desmentit rotundament les paraules de l’expresident del Parlament Europeu i exministre socialista. Una persona amb doble nacionalitat, l’espanyola i la d’un país llatinoamericà, que resideixi a l’estat espanyol, és ciutadà europeu amb dret a vot inclòs. 

Redacció
Redacció 23/09/2015

Avui el candidat del PSC, Miquel Iceta ha qualificat el president del govern espanyol d'ignorant i ha aconsellat al ministre Margallo que “llegeixi” la web del seu propi ministeri sobre nacionalitats. Josep Borrell també hauria de fer un cop d’ull a la web del ministeri de justícia abans de fer el ridícul com Rajoy.

Declaracions que ratllen la xenofòbia

Segons Borrell, cal “distingir entre nacionalitat i ciutadania” i l'exemple és el fet que “hi ha molts llatinoamericans que tenen la nacionalitat espanyola, la doble nacionalitat”. “Els fa això ciutadans de la UE?” ha preguntat. La resposta és sí, si resideixen a Espanya.

Borrell ha fet aquestes manifestacions a un esmorzar informatiu a Madrid, on ha estat presentat per l'exsecretari general de l'OTAN, Javier Solana,  després que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, evidenciés aquest dimarts que no tenia coneixement que els ciutadans catalans no poden perdre en cap cas la seva ciutadania espanyola i per tant europea.
 

Relacionats