Dijous, 16 de setembre de 2021 - Edició 1148
La República

Patacada descomunal de Solidaritat

El partit liderat per Uriel Bertran (ex-ERC) i Alfons López Tena (ex-CiU) ha patit una patacada descomunal a les eleccions d'aquest 24M. Si a les eleccions del 2011 SI-Bloc Municipalista va aconseguir 31.905 vots i 48 regidors, enguany només li han fet confiança 4678 votants, quedant amb 17 regidors. L'invent Millor Barcelona, marca amb la què ha optat a l'alcaldia de Barcelona  la coalició SI i Rcat, tampoc ha reeixit i només ha aconseguit 2600 vots, un nombre ridícul si tenim en compte que el 2011 SI va treure 6800 vots a Barcelona anant en solitari.

Redacció
Redacció 26/05/2015

La coalició de partits que integren els arxienemics de SI i RCat, ha aportat molt poc al còmput de vot independentista i només ha servit per evitar que ERC fos tercera força a Barcelona.

Lliçó apresa cara el 27-S?

SI no ha deixat d'emetre abruptes i criticar CDC i ERC des de la seva aparició fins la seva expulsió del Parlament per part de la ciutadania en les darreres eleccions de 2012, i sota el pretext d'esdevenir els guardians del procés, dedica bona part dels seus esforços a criticar CDC o ERC. Davant el repte del 27-S caldria que SI prengués nota de la clatellada electoral a aquestes municipals,  deixés de fustigar els partits sobiranistes, fes autocrítica i , sobretot,  mostrés generositat i evités invents com Millor Barcelona que puguin manllevar vots decisius  a l'independentisme, en un moment absolutament clau.