Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

Pasqual Maragall s’incorporarà a la Direcció de Ciutadans pel Canvi

La plataforma Ciutadans pel Canvi (CpC) incorporarà l’expresident Pasqual Maragall com a membre de la seva Coordinadora, que és l’òrgan que fixa la línia política de l’entitat. Aquesta incorporació es durà a terme aquest dissabte, en el marc de la novena convenció de CpC, que es farà al Prat de Llobregat. L’expresident de la Generalitat i del PSC va ser, de fet, cofundador de CpC i des de la seva sortida com a militant socialista no tenia participació activa en cap organització política.

Redacció
Redacció 30/05/2008

La convenció abordarà una renovació de l’organització sota el lema ‘Fes el canvi’. En aquest sentit, accentuarà la línia aprovada en la darrera convenció celebrada a Pineda i impulsarà quatre eixos temàtics: federalisme, renda bàsica, aprovació de la llei electoral catalana i la participació ciutadana en el món local. A banda de Maragall i una altra persona per a integrar-se a la Coordinadora, també s’escolliran els set membres de la Junta Rectora de CpC, que és el seu màxim òrgan de representació i gestió, així com la presidència de l’entitat.

CpC va ser creat l’any 1999 amb l’objectiu de provocar un canvi al Govern de Catalunya, llavors governat per la federació nacionalista Convergència i Unió (CiU). De caràcter progressista i federalista, la seva trajectòria ha anat lligada íntimament a la del mateix Maragall, fins el punt que la retirada d’aquest de l’escena política ha deixat CpC en una situació de segon pla, raó per la qual afronta aquesta convenció amb voluntat de ‘renovació’. Segons fonts de CpC, un centenar de persones participaran en la convenció.