Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

Partidisme a costa de TV3

No cal ni dir que el principal culpable de l’apagada de TVC és Francisco Camps i la seva persecució sectària de tot allò que porti ‘Catalunya’ al nom, però la […]

Redacció
Redacció 22/02/2011

No cal ni dir que el principal culpable de l’apagada de TVC és Francisco Camps i la seva persecució sectària de tot allò que porti ‘Catalunya’ al nom, però la recerca de responsabilitats en aquesta qüestió sovint ha caigut en el partidisme més barroer. Només cal mirar les declaracions que ha fet CiU els darrers mesos per trobar un exemple d’aquesta utilització interessada d’un desastre nacional.

Arran de l’apagada d’aquest dijous, el portaveu del Govern, Francesc Homs, va demanar a l’Executiu espanyol que actuï ‘en tot el que pugui’ per resoldre aquesta situació. Homs es referia a impulsar la tan esperada reciprocitat entre territoris, que depèn del Ministeri d’Indústria espanyol, i més tenint en compte que Canal 9 ja es veu a Catalunya. Respecte a la part de responsabilitat que recau en la Generalitat, el portaveu del Govern assegurava que es continuarà fent tot el possible ‘en tots els nivells’, mantenint, deia Homs, la manera d’actuar de l’exconseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras.

Les actuals paraules d’Homs xoquen frontalment amb l’atac contra Tresserras que Joana Ortega, l’actual vicepresidenta de Mas, va impulsar arran del mateix tema quan CiU era a l’oposició. Llavors Ortega va deixar de banda les responsabilitats del Govern espanyol, i no va dubtar a acusar el govern tripartit ‘i en especial el Conseller Tresserras’ de ‘manca d’ambició nacional’ en impedir que la Generalitat Valenciana perseguís TV3.  En un escrit incendiari al seu blog ara no fa un any, Ortega acusava Tresserras de no fer res per impedir que TV3 i Catalunya Ràdio emetin al País Valencià, acusant-los de no defensar ‘el clam popular’.