Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

Partidaris i detractors de Garcia Albiol protagonitzen un xoc inaudit a la plaça de la Vila de Badalona

La crispació absoluta de la ciutat de Badalona provocada per quatre anys de govern de Xavier Garcia Albiol ha esclatat aquest matí a Badalona durant el ple d'investidura que ha donat l'alcaldia de la ciutat a Dolors Sabater (CUP). Partidaris i detractors del controvertit alcalde sortint es troben a aquesta hora a la plaça de la Vila de la ciutat, en dues manifestacions una al costat de l'altra de més d'un miler de persones cadascuna. Els Mossos d'Esquadra han hagut de fer un cordó per separar els dos bàndols, que s'enganxen constantment, en una imatge paradigmàtica del que ha provocat el mandat d'Albiol: divisió i trets d'odi.

Redacció
Redacció 13/06/2015

“Manos arriba, esto es un atraco”

Els manifestants a favor de l'alcalde sortint s'han presentat amb banderes espanyoles, pancartes de suport a Albiol i, tot i que en la seva gran majoria eren persones d'edat avançada -el típic perfil de l'onada d'immigració dels anys seixanta que mai se'la ha acudit parlar o fer l'esforç d'aprendre català-, han estat més sorollosos que mai. Xiulets, botzines i sobretot càntics s'han fet sentir i això ha fet donar la sensació que eren majoria. “Viva España”, “Manos arriba, esto es un atraco”, “Albiol amigo, el pueblo está contigo” han estat la tònica dels partidaris del popular. 

“Fora feixistes de l'Ajuntament”

Per contra, l'altre 'bàndol' s'ha presentat amb estelades, crits d'independència, càntics de “Fora feixistes de l'Ajuntament” i tot i que la majoria s'expressaven en català, alguns ho feien també en castellà. En aquests moments s'està celebrant el Ple al consistori badaloní, a la mateixa plaça que la gent ha omplert i que està en ebullició durant fa gairebé tres hores. De moment, el clímax ha estat l'alcalde sortint, Garcia Albiol, sortint al balcó abans que comencés el Ple per acomiadar-se, saludar als seus partidaris, donar un bany de masses, i enviar petons amb les mans als qui, des de l'altra banda de la plaça, li profanaven botifarres. L'altre moment destacat ha estat el de la proclamació de Dolors Sabter, de la coalició que encapçalen la CUP i Podemos, com a alcaldessa de la ciutat. La plaça de la Vila ha esclatat d'efervescència amb gestos contraposats, mentre que al bar que hi ha al costat de la plaça, el Círcol Catòlic, la gent l'ha aclamada.