Diumenge, 8 de Desembre de 2019 - Edició 500
La República

Parlon veu “insuficient” la proposta federal del PSC i Iceta la defensa

ACN Barcelona .- El document de Granada sobre la reforma federal i la via canadenca han marcat, per ser-ne discrepants, el primer cara a cara que ha enfrontat l'actual primer secretari del PSC i aspirant a revalidar el càrrec, Miquel Iceta, amb Núria Parlon, que també pugna a les primàries. Al debat de dues hores 'Fòrum Cívic Nou Cicle, Parlon ha qualificat d'”insuficient” el desplegament de la proposta socialista i ha apostat per definir-la i concretar-la als ciutadans. “Per la gent, Granada és una ciutat”, ha etzibat Parlon a Iceta. Irònicament, Iceta li ha proposat fer la proposta encara “més ambiciosa” si per ara ja no es pot posar en marxa. “Com més definit, més dificultats per negociar, és tècnica negociadora bàsica”, ha sentenciat l'actual dirigent socialista. Iceta ha descartat que el PSC pugui recuperar una consulta vinculant. “I per què hem la via canadenca [a la ponència]?”, li ha preguntat Parlon moment en què Iceta li ha retret haver defensat el dret a decidir el 2012.

Redacció
Redacció 03/10/2016

Iceta: “El PSC votarà no a Rajoy, no hi pot haver cap dubte”

Parlon diu que els socialistes catalans han de consultar la militància un canvi de posició de la gestora sobre la investidura de Rajoy encara que no es pregunti a les bases del PSOE

ACN Barcelona .- “El PSC votarà 'no' a Rajoy, no hi pot haver cap dubte. Però amb això no en tinc prou: jo vull que voti 'no' tot el partit socialista”. Així s'ha posicionat el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, sobre la disciplina de vot i el posicionament de la seu de Nicaragua de cara a una eventual investidura de Mariano Rajoy, amb l'abstenció del PSOE, arran de la crisi a Ferraz del cap de setmana. Al debat 'Fòrum Cívic Nou Cicle', Iceta ha plantejat que qualsevol canvi respecte el 'no' que va marcar el Comitè Federal ha de passar per una consulta a la militància. I la seva rival a les primàries, Núria Parlon, ha anat més enllà en reivindicar el caràcter “federal i autònom” del PSC. “Si es contradeixen les resolucions i no se sotmet a les bases, nosaltres com a PSC ho hem de fer”, en noms d'uns principis fundacionals que no permeten “legitimar passivament” un govern del PP. 

Relacionats