Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

París acollirà una conferència per finançar la creació d’un Estat palestí

El conficle entre israelians i palestins s’ha de resoldre. Sembla que la comunitat internacional poc a poc va entenent que la solució és crear un Estat palestí sòlid i estable. Així amb auqestes intencions França acollirà a finals d’aquest any una conferència de donants pel poble palestí que copresidirà amb el representant especial del Quartet pel Pròxim Orient, Tony Blair, i Noruega. Des de l’administració Bush estarien disposats a acceptar aquesta idea.

Redacció 19/10/2007

França acollirà a finals d’aquest any una conferència de donants pel poble palestí que copresidirà amb el representant especial del Quartet pel Pròxim Orient, Tony Blair, i Noruega. Aquesta conferència, que se celebrarà a petició del president de l’Autoritat Palestina, Mahmud Abbas, donarà continuïtat a la conferència internacional de pau que se celebrarà als Estats Units al novembre. L’objectiu de la conferència de París serà donar el suport financer necessari perquè l’Autoritat Palestina tingui capacitat suficient per construir un estat viable.

Els EUA també volen un Estat palestí

directe!cat us en va informar. La secretària d’Estat nord-americana, Condolezza Rice, va instar israelians i palestins a posar-se d’acord sobre un document ‘concret’ per acudir a la conferència internacional, alhora que va assegurar que ja ha arribat l’hora d’establir un Estat palestí. D’aquesta manera l’administració de George W. Bush vol que de la pròxima cimera israeliano-palestina, prevista per a finals de novembre als Estats Units, en surti algun resultat concret. Segurament no deixa de ser un intent de netejar la imatge del president, que de nou no passa pel seu millor moment.