Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

El Periódico, al·lèrgic a informar sobre la corrupció del PSC

El Periódico torna a ensenyar de manera evident el marcat biaix en la portada d’avui. El rotatiu del Grupo Zeta no ha inclòs en la primera pàgina cap referència a la batuda policial d’ahir als ajuntaments socialistes de Tarragona, Viladecans i Palau-solità i Plegamans. Un extrem que encara podrien justificar, tot i les detencions del primer tinent d’alcalde de la localitat del Baix Llobregat i de l’excap de gabinet del consistori tarragoní. No obstant, comparant la portada d’avui amb les dels dies després de les batudes policials a Convergència l’any passat, la diferència és flagrant. 

Redacció
Redacció 05/05/2016

Tracte ben diferent als registres a la seu de CDC

Mentre que avui El Periódico ‘oblida’ l’acció de la Guàrdia Civil d’ahir, el 29 d’agost passat, després de la primera mediàtica batuda policial a la seu de Convergència, el principal titular, que ocupava mitja portada, era ben clar: “La justícia registra CDC a la recerca del 3%”. Pel que fa a la segona batuda, dos mesos després, el diari continuava insistint en la mateixa idea ocupant tres quarts de la pàgina principal: “Cop al 3% de CDC”. Fins i tot a finals d’octubre, després del també mediàtic registre a casa de Jordi Pujol, una foto de l’expresident que ocupava mitja portada anava acompanyat del titular: “Els Pujol, acorralats”.

Els escorcolls a ajuntaments socialistes, la 27a notícia a la versió digital

A més, la versió digital d’El Periódico tenia 26 notícies o articles per davant dels escorcolls només escasses hores després que el ‘cas Inipro’ tornés a donar novetats. Els altres principals diaris catalans tampoc han optat per posar la batuda policial d’ahir a la portada, però és simptomàtic el tracte d’El Periódico als fets ahir tenint en compte les contundents portades quan les visites de la Guàrdia Civil van ser a la seu de CDC i al domicili de Jordi Pujol l’any passat.