Divendres, 24 de setembre de 2021 - Edició 1156
La República

Paluzie titlla de “maniqueu” el debat sobre el 27S

Elisenda Paluzie ha denunciat avui a la tertúlia d’El Matí a Catalunya Ràdio’, amb Mònica Terribas, que l’entorn convergent i la premsa propera van voler transformar en imprescindible Mas a partir del 9N, quan va començar el vodevil de la llista unitària. Per contra, també ha criticat la posició de Procés Constituent que, fins ara defensava la independència però amb aquesta premissa: “La independència s’ha de fer sense CiU”.

Redacció
Redacció 16/06/2015

El debat venia a tomb de les declaracions del recentment escollit cap de llista de Podemos a Catalunya, Dante Fachin, que ha descartat el camí de la independència. Procés Constituent ja ha advertit que la tampoc subscriurà el procés mentre hi hagi CiU. Paluzie ha titllat de “maniqueu” el debat sobre el 27S. “Només val la independència si és Mas qui la lidera, perquè sinó el món no l’entendrà”, ha dit la doctora en economia, que ha criticat l’entorn d’opinió convergent que ha intentat crear aquest estat d’opinió. Tertulians d’aquest entorn com Salvador Cardús present també a la tertúlia, han intentat treure ferro a l’assumpte dient que Mas no havia dit que “no volgués comptar amb ERC” per fer la independència.

Paluzie ha insistit que no es tractava de la persona del president, sinó de l”estat d’opinió que es va crear a partir del 9 de novembre”, en el moment en el qual es debatia la llista unitària. Per l’economista, aquests moviments tenen un problema, i nosaltres segurament hem comès un error col·lectiu. “Ens hem posat a pintar la casa, abans de tenir la casa”. Paluzie creu que hem allargat massa el debat de com volem que sigui la independència sense haver-hi encara arribat.