Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

Palau de les… aigües

El Palau de les Arts de València, l’emblema dels successius governs del PP, obra de l’internacional Santiago Calatrava, va fer aigües per totes bandes el passat 11 d’octubre, i la […]

Redacció
Redacció 30/11/2007

El Palau de les Arts de València, l’emblema dels successius governs del PP, obra de l’internacional Santiago Calatrava, va fer aigües per totes bandes el passat 11 d’octubre, i la misteriosa inundació ha obligat a posposar de moment 4 muntatges operístics.

El monumental edifici, que estava pressupostat en 80 milions d’euros i en va acabar costant 350, havia d’esdevenir en pocs anys una Òpera de referència internacional, i per aconseguir-ho la programació d’aquesta temporada estava pressupostada en 60 milions d’euros, multiplicant diverses vegades el pressupost del Liceu d’enguany, per exemple.

Les inundacions foren de pel·lícula, i arribaren a inundar l’escenari principal, que va quedar com una bassa. Mesos després de la tragèdia, el PP valencià encara no permet als socialistes valencians accedir al Palau inundat, als passadissos del qual encara hi ha les marques del nivell on va arribar l’aigua. Les obres de reforma del Palau s’allargaran com a mínim 5 mesos, i el cost de la reparació s’estima en 3 milions d’euros.

Abans de l’estrena de Fidelio, que inaugurava la temporada, al Palau de les Arts només s’hi havien celebrat actes de propaganda, com les estrenes de “Els borja” o “Tirant lo Blanc”, films produïts per la Generalitat Valenciana, i fins i tot hi va tenir lloc un míting de Mariano Rajoy. El Palau de les Arts ha acabat esdevingut una bona metàfora de la política que practica el PP valencià: obres megalòmanes que paguem tots, corredisses per inaugurar i tallar cintes i després l’oblit d’una Generalitat Valenciana que no vol assumir responsabilitats quan tot fa aigües.

A continuació podeu veure imatges de la inundació del passat 11 d’octubre, que va obligar als bombers a treure aigua durant els 3 dies posteriors.