Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

Països què?

Avui us parlarem d’un altre cas de catalanofòbia, de la mà de Nestlé, la multinacional suïssa que, curiosament, té la seva seu a l’Estat espanyol a Catalunya, a Esplugues de […]

Redacció
Redacció 04/09/2007

Avui us parlarem d’un altre cas de catalanofòbia, de la mà de Nestlé, la multinacional suïssa que, curiosament, té la seva seu a l’Estat espanyol a Catalunya, a Esplugues de Llobregat.

Però avui no destacarem una ofensa a la llengua -tot i que Nestlé no etiqueta en català ni en pintura-, avui en parlarem d’una de més grossa i molt més dissimulada.

Tal com explica en Jaume Pros, tots els productes de Nestlé fan referència a la seu social de la companyia, anotat de la manera següent: Edificio Nestlé, Esplugues de Llobregat. El que la companyia s’encarrega d’amagar és el nom de l’avinguda on es troba la seu social, una referència obligada quan es dóna habitualment una direcció.

L’avinguda en qüestió és l’Avinguda dels Països Catalans. Suposem que escriure Països Catalans a l’etiqueta d’un producte és massa bèstia pels consumidors espanyols, i davant del possible atac de mal de panxa, suposem que els bons nois de Nestlé els l’estalvien. Vergonyós.