Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

Pagaran 160 milions d’euros perquè la Copa Amèrica torni a València

110 milions, a cop de talonari, per repetir la Copa Amèrica a València. Però també  es parla d’una reserva de 50 milions d’euros per a infraestructures en el port. La idea és tenir diners per gastar per al que calgui. Així es consolidaran alguns dels edificis efímers amb immobles definitius, així com perllongar el passeig marítim en l’espigó nord entre d’altres obres. Les regates es repartiran entre 2008 i 2009.

Redacció
Redacció 24/07/2007

El multimilionari, Ernesto Bertarelli, patró de l’Alinghi i un dels cent homes més rics del món, es va reunir ahir amb José Luís Rodríguez Zapatero per a segellar un acord, que el farà encara més multimilionari, en el qual la seva societat cobrarà un cànon de 110 milions d’euros i tindrà en reserva 50 milions més per fer més infraestructures. El pagament de cànon es farà entre l’Estat, el govern del País Valencià i l’ajuntament de València. L’anterior Copa Amèrica tenia un canon de 120 milions d’euros més 110 milions de reserva en infraestructures.

Preu d’amics

En l’acord, Bertarelli ha baixat el preu del cànon en 10 milions d’euros. La primera petició de la societat suïssa, creada per Bertarelli per a triar seu fa ja quatre anys, va aconseguir un cànon de 120 milions d’euros, encara que ara s’ha assolit una rebaixa de deu milions, possiblement no han trobat ningú disposat a pagar aquest disbarat. El repartiment s’ha fixat en la mateixa proporció que en 2003, amb un 40% que sortirà del Govern, un altre tant de la Generalitat i el restant 20% de les arques de l’Ajuntament de València, és a dir 44 milios d’euros Estat, i Generalitat cadascun i 22 de l’Ajuntament aniràn cap a la Societat suïssa, per designar seu de la Copa Amèrica a València. Aquest dret el té el guanyador de la regata.

Aquest acord podria quedar en no res, de prosperar la demanda que l’Oracle va presentar el divendres passat a Nova York, per una presumta violació de la Societè Nautique de Genevè dels térmes expressats clarament en el Deed of Gift , un instrument de confiança elaborat sota les lleis de Nov York, el 24 d’octubre de 1887 segons informa el Mercantil Valencià