Divendres, 24 de setembre de 2021 - Edició 1156
La República

Pablo Iglesias el nou “Messies” sortirà a guanyar a Catalunya

Madrid (ACN).- El líder de Podem, Pablo Iglesias, ha assegurat que la seva formació “sortirà a guanyar” a Catalunya el 27-S i, malgrat les connotacions que el president de la Generalitat vol atribuir als comicis, “ningú pot dir als ciutadans de Catalunya el caràcter que tenen aquestes eleccions”, és a dir, si són o no plebiscitàries, perquè “els catalans tenen dret a votar en llibertat”. En aquest marc, ha assegurat que Podem és un partit “sobiranista” perquè entén que la sobirania és “que hi hagi escoles públiques, hospitals públics, i que no es privatitzi el que ha de ser de tots els ciutadans”.

Redacció
Redacció 06/04/2015

Podemos mai anirà de la mà de CiU, però si pot anar de la mà del PSOE

Ha insistit que Podem no anirà mai de la mà ni del PP ni de CiU, que “són els dos partits que més s'assemblen a Espanya” i que han aplicat el mateix tipus de polítiques d'austeritat, i ha assegurat que el seu partit treballa a Catalunya per “tornar la paraula a la gent”. “Seguirem treballant en aquesta línia i a les eleccions sortirem a guanyar”, ha sentenciat.

Iglesias ha fet aquestes manifestacions després d'assistir al consell de coordinació de la seva formació, on la cúpula de Podem ha abordat l'estratègia de cara a les eleccions autonòmiques i locals del 24 de maig. En aquest marc, ha assegurat que els seus candidats són “ciutadans que fan política” i ha avançat que “molt aviat” el seu partit presentarà el programa marc per a les eleccions autonòmiques i municipals.
 
Ciudadanos és “el recanvi”

Respecte a la irrupció de Ciutadans, Iglesias ha apuntat que el principal adversari de Podem és el PP i les seves polítiques econòmiques, però també aquelles formacions que, tot i fer un discurs contundent contra la corrupció, defensen les mateixes polítiques econòmiques. Segons el líder de Podem cal distingir “entre el canvi i el recanvi”, perquè el canvi implica estar al costat de la gent i contra les polítiques que l'afecten negativament.
 
Tres condicions per a Díaz però cap per a Mas
 
El secretari general de Podem ha insistit que la seva formació no donarà suport a Susana Díaz a Andalusia ni en facilitarà la governabilitat si els expresidents Chaves i Griñán no abandonen el parlament andalús. També que la Junta no contracti amb bancs que desnonen a famílies i que es destini part dels diners que s'ha gastat en assessors en la sanitat i l'educació. “Són tres coses clares i senzilles”, ha sentenciat abans de recordar que les condicions “no són negociables”.