Dijous, 12 de Desembre de 2019 - Edició 504
La República

Pablo Iglesias confiat a convèncer ERC i DiL a canvi de res

Pablo Iglesias ha comparegut aquesta tarda al Congrés dels diputats per anunciar que seguiran cercant el pacte amb el PSOE. El líder podemita ha gairebé suplicat a Pedro Sánchez que el PSOE es decanti per Podemos i IU abans que Ciutadans, amb qui ha dit que són incompatibles.

Redacció
Redacció 01/02/2016

Pablo Iglesias ha tornat a reiterar que seguirà buscant el pacte amb el PSOE i IU després de la trobada de Xavi Domènech avui amb el rei. Pel que fa referència a Catalunya, Pablo Iglesias gairebé dóna per descomptat que ERC o DiL acabaran donant suport a Pedro Sánchez a través d’una abstenció a canvi de res: “Esas fuerzas políticas han señalado algo muy importante: que por activa y por passiva han dicho que no facilitarían un gobierno del PP”.

Malauradament pels plans del qui parla com a “aspirante a presidente o vicepresidente”, tant ERC com DiL ja han dit que no facilitaran la investidura d’un president espanyol que no sigui favorable al referèndum d’autodeterminació. Preguntat per aquesta qüestió i sobre què podria oferir Podemos per convèncer ERC i DiL, Iglesias ha respost: “tener armada una propuesta con PSOE y IU i empezar el dialogo político”. Tanmateix, també ha dit que el referèndum seria la millor solució, però no ho ha considerat una línea vermella innegociable.

Sobre el paper del monarca en les negociacions, com a cap d’Estat, el dirigent de Podemos ha dit que “jamás osaría intervenir en las funciones que la Constitución atorga al jefe del Estado”. Des de la tribuna de premsa també se li ha preguntat sobre l’ofensiva del govern espanyol contra la comissió d’estudi del Procés Constituent, i Iglesias ha respost simplement que “El derecho no está para solucionar problemas políticos”.

Relacionats