Dissabte, 7 de Desembre de 2019 - Edició 499
La República

P. J Ramírez irromp en campanya

El diari 'El Mundo'- mitjà artífex de la teoria conspirativa de l’atemptat de l’11M, que encara busca els culpables-, publica aquest divendres que la policia espanyola i la Unitat Central de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) ha descobert els comptes que les famílies Pujol i Mas tenen a l'estranger i les vincula a les comissions il·legals que Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) rebia a través de la trama del Palau de la Música. El  setembre passat P.J. Ramírez, personatge convençut que ell és el quart poder, ja va començar a marcar el full de ruta a la dreta espanyola vers Catalunya en un article amenaçant, ple de supèrbia i falsedats, impropi d’un demòcrata. Tot s’hi val per aturar el procés cap a l’Estat propi.
 

Redacció
Redacció 16/11/2012

De l'11M i la dinamita a dinamitar la campanya a Catalunya

Segons informa l'ACN, El diari assegura que un informe revela que part de les comissions que les empreses pagaven a CDC acabaven en comptes dels seus dirigents. La Unitat Central de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) denuncia en un esborrany l'existència de comptes a Suïssa i Liechtenstein controlats per Artur Mas, pare i fill,i Jordi Pujol, la seva dona i el seu primogènit, segons publica aquest divendres el 'El Mundo'. Segons el rotatiu, la UDEF sosté que part de les comissions que les empreses pagaven a CDC a través de la trama del cas Palau, es desviaven a ''comptes personals dels seus dirigents''. Segons 'El Mundo', un document que s'ha fet arribar als Mossos d'Esquadra sobre les societats de la família Pujol, explica que per gestionar-les, el pare de Mas li desviava al seu fill part de les comissions que ell rebia a Liechtenstein.
 
Segons el diari, l'informe de la policia espanyola detalla que les comissions eren del 4% sobre l'import total de l'adjudicació, i una part (un 2'5%) revertia als partits polítics vinculats a la Generalitat i l'altra (1'5%) es desviava a despeses, comissions i col·laboracions de Fèlix Millet i els seus col·laboradors, Jordi Montull i Gemma Montull.

El rotatiu també explica que alguns testimonis voluntaris que han declarat a la policia espanyola i als Mossos d'Esquadra, han detallat com actuava primer el fill de l'expresident de la Generalitat de Catalunya per blanquejar els diners que el seu pare presumptament havia captat en comissions il·legals. Segons 'El Mundo', els agents de l'UDEF, Pujol Ferrussola injectava un actiu considerable a la banca privada Cantrade Lausanne, on la família disposa de tres comptes numerades al seu nom. El diari també explica que justament aquests comptes tenen dues caixes de seguretat amb número correlatiu a la que té Fèlix Millet en la mateixa entitat. 'El Mundo' també explica que també la policia ha detectat connexions entre alguns dels comptes i Arturo Fasana, un home clau en la trama Gürtel.

A més, segons el diari, els comptes que el pare d'Artur Mas, Artur Mas Barnet, tenia a Liechtenstein no eren fruit dels negocis familiars sinó que en realitat 'pertanyien a la família Pujol', ja que el pare de l'actual president de la Generalitat, que va morir el març passat, va cobrar per realitzar aquestes gestions la família de Jordi Pujol i actuar de 'testaferro' també del seu fill. Segons les investigacions que cita 'El Mundo', els fons existents a Liechtenstein a nom del pare d'Artur Mas van acabar a Suïssa.
Mas denunciarà 'El Mundo' per publicar “mentides” sobre corrupció en contra seva en plena campanya
El candidat de CiU assegura que és tot “un muntatge” i lamenta el “mal gust” de ficar-se amb persones que ja no es poden defensar

Artur Mas assegura que demandarà el diari per dir mentides 
  
El candidat de CiU a la presidència de la Generalitat, Artur Mas, denunciarà el diari 'El Mundo' per publicar “mentides” sobre suposada corrupció en contra seva en plena campanya electoral, segons ha anunciat en una entrevista a RNE. “Tenen la barra de mentir i el mal gust de ficar-se amb algú que ja no es pot defensar perquè està mort”, ha dit Mas en referència al seu pare. El candidat no ha dubtat en afirmar que és “tot un muntatge” i ha posat en dubte que “això sigui informació”. El diari publica un esborrany sobre l'existència de comptes a Suïssa i Liechtenstein controlats per Artur Mas, pare i fill, i Jordi Pujol, la seva dona i el seu primogènit, Jordi Pujol.
 

Relacionats