Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Osona Decideix veu factible que el 50% de l’electorat voti el 13-D

|

- Publicitat -

50% de participació, també a Vic

Tot i admetre que a Vic serà més complicat que en altres poblacions de la comarca assolir el 50% de participació creuen que finalment aconseguiran assolir aquesta fita. Confien poder superar el 41% de participació que es va registrar a Arenys de Munt tenint en compte que el PSC -que previsiblement demanarà als seus electors que s’abstinguin- té poca força en relació a les altres formacions polítiques. Justament per incentivar la participació, Osona Decideix intenta trobar alguna entitat que vulgui fer campanya pel ‘no’.

Publicitat

A la capital de la comarca, amb una població de 40.000 persones, hi organitzaran entre cinc i sis col·legis electorals. Per garantir que cada persona voti una sola vegada Osona Decideix comptarà amb un servei externalitzat amb garanties de seguretat. A diferència dels processos electorals organitzats per l’administració pública, a la consulta d’Osona els vigatans podran votar en qualsevol dels locals electorals que s’habilitin independentment del barri on visquin o del seu cognom ja que es comprovarà que no es doblen vots per via telemàtica.

La consulta comarcal a Osona

La consulta a la comarca d’Osona s’organitza, en certa manera, de forma diferent a la resta de consultes des del trencament de les relacions entre les plataformes sobiranistes i la plataforma de càrrecs electes en favor del dret a l’autodeterminació Decidim.cat. Des d’aquell moment, l’exvocal del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i president del Cercle d’Estudis Sobiranistes (CES), Alfons López Tena, va centrar-se a treballar només en la consulta d’Osona en considerar que no hi havia temps per fer-ho a nivell nacional. En aquest sentit, Marçal Orri explica que Osona Decideix no participa al consell plenari amb la resta de comissions organitzadores però mantenen el contacte sense posar ‘pals a les rodes’. Un exemple d’això és que, probablement, el protocol que utilitzarà Osona per celebrar la consulta se seguirà a la resta de poblacions.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut