Dilluns, 24 de Febrer de 2020 - Edició 578
La República

Osona Decideix veu factible que el 50% de l’electorat voti el 13-D

La plataforma Osona Decideix espera aconseguir que la meitat de la població de la comarca d’Osona participi en la consulta sobre la independència de Catalunya que organitzen a nivell comarcal. Segons han explicat a directe!cat veuen factible que s’arribi als 75.000 vots emesos el dia 13 de desembre fins i tot a Vic, on creuen que és més difícil. ‘Tothom té clar quina feina ha de fer’, explica Marçal Orri com a senyal que a hores d’ara l’organització de la consulta comarcal ja compta amb una estructura fixa i tancada, i amb una persona de referent per a cada àmbit i cada poble. Tot i que Osona Decideix no té presència al consell plenari de la coordinadora que va reunir-se per primera vegada dissabte a Arenys de Munt asseguren que hi mantenen contacte, de la mateixa manera que també ho fan amb la plataforma de càrrecs electes Decidim.cat.

Redacció
Redacció 27/10/2009

50% de participació, també a Vic

Tot i admetre que a Vic serà més complicat que en altres poblacions de la comarca assolir el 50% de participació creuen que finalment aconseguiran assolir aquesta fita. Confien poder superar el 41% de participació que es va registrar a Arenys de Munt tenint en compte que el PSC -que previsiblement demanarà als seus electors que s’abstinguin- té poca força en relació a les altres formacions polítiques. Justament per incentivar la participació, Osona Decideix intenta trobar alguna entitat que vulgui fer campanya pel ‘no’.

A la capital de la comarca, amb una població de 40.000 persones, hi organitzaran entre cinc i sis col·legis electorals. Per garantir que cada persona voti una sola vegada Osona Decideix comptarà amb un servei externalitzat amb garanties de seguretat. A diferència dels processos electorals organitzats per l’administració pública, a la consulta d’Osona els vigatans podran votar en qualsevol dels locals electorals que s’habilitin independentment del barri on visquin o del seu cognom ja que es comprovarà que no es doblen vots per via telemàtica.

La consulta comarcal a Osona

La consulta a la comarca d’Osona s’organitza, en certa manera, de forma diferent a la resta de consultes des del trencament de les relacions entre les plataformes sobiranistes i la plataforma de càrrecs electes en favor del dret a l’autodeterminació Decidim.cat. Des d’aquell moment, l’exvocal del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i president del Cercle d’Estudis Sobiranistes (CES), Alfons López Tena, va centrar-se a treballar només en la consulta d’Osona en considerar que no hi havia temps per fer-ho a nivell nacional. En aquest sentit, Marçal Orri explica que Osona Decideix no participa al consell plenari amb la resta de comissions organitzadores però mantenen el contacte sense posar ‘pals a les rodes’. Un exemple d’això és que, probablement, el protocol que utilitzarà Osona per celebrar la consulta se seguirà a la resta de poblacions.

Relacionats