Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

Osborne tornarà a aixecar el toro del Bruc

L’empresa Osborne ha avançat a l’Agència Catalana de Notícies (ACN) que tornarà a aixecar la figura del toro del Bruc, tombada la setmana passada per un grup independentista català que signava el comunicat a nom d’ÚltimahoraCat2. Fonts d’Osborne han lamentat l’incidient i han especificat que estan valorant si es pot reparar la figura actual o cal fer-ne una de nova. De moment, però, la firma assegura que esperaran un temps abans de tornar-lo a aixecar ‘perquè amaini la tempesta’. Les mateixes fonts critiquen les connotacions polítiques que grups minoritaris atorguen al toro d’Osborne i repliquen que és tan sols la icona d’una empresa dedicada a l’elaboració d’aliments i begudes per a tot l’Estat.

Redacció
Redacció 02/03/2009

Des de 2001, el toro del Bruc, l’últim que queda a Catalunya de la firma Osborne, ha estat tombat quatre vegades i sempre l’han tornat a aixecar. La firma Osborne ha explicat a l’ACN que han rebut desenes de correus electrònics, trucades i cartes demanant que es torni a aixecar aquesta figura. Davant d’això, la firma Osborne ‘està convençuda’ que la major part de la població de la zona així com el 97% de la població reconeix el brau espanyol.

‘No volem convertir el toro en una eina de disputa’, han explicat fonts d’Osborne perquè afirmen que la figura no té ‘cap posicionament polític’. La firma recorda que ven productes a tot l’estat espanyol i considera que posicionar-se políticament en qualsevol sentit ‘seria un error’.