Diumenge, 19 de setembre de 2021 - Edició 1151
La República

Ortega recorda al govern espanyol que Catalunya aplica una política pressupostària ‘justa i rigorosa’

La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, insisteix que la voluntat del Govern és poder fixar des de Catalunya el límit de dèficit de la Generalitat mitjançant la nova llei d’estabilitat pressupostària. En aquest sentit, ha assegurat que l’executiu català s’esforça aplicant una política pressupostària ‘justa i rigorosa’. En resposta a les declaracions del vicepresident espanyol Manuel Chaves, en què advertia que la Generalitat hauria d’acatar els criteris pactats entre PSOE i PP, Ortega ha dit que ‘no ha de ser Madrid qui ens ha de dir com hem d’acabar gastant i fent la despesa dels nostres ingressos’. 

Redacció
Redacció 31/08/2011

Ortega ha reiterat aquest dimecres que el govern català vol poder fixar des de Catalunya el sostre del dèficit. Sobre la reforma de la Constitució, la vicepresidenta ha insistit que es tracta d’una reforma ‘impulsada per PP i PSOE de forma unilateral, sense tenir en compte la resta de l’Estat’. Per aquest motiu, ha recordat que CiU presentarà una sèrie d’esmenes al Congrés per tal de defensar que sigui el mateix Parlament de Catalunya ‘qui marqui el sostre del dèficit estructural i territorial’. 

La vicepresidenta ha destacat que el govern català ja fa temps que aplica polítiques de restricció de la despesa i que, per aquest motiu, l’objectiu de la Generalitat és el de poder mantenir l’autonomia financera davant la reforma de la Constitució que impulsen el PSOE i el PP per limitar el dèficit públic. Després que el vicepresident espanyol, Manuel Chaves, reclamés aquest dimarts generositat a CiU per assumir els canvis que es proposen des de Madrid, Ortega ha afirmat que ‘la política la fem a través de fets, amb una política pressupostària justa i rigorosa, i no ha de ser Madrid qui ens ha de dir com hem d’acabar gastant els nostres ingressos’. 

Només un terç dels municipis tenen una situació financera complicada

Ortega també s’ha referit a la situació de les finances municipals i ha reconegut que hi ha situacions critiques, però recorda que això no passa a tots els municipis. En aquest sentit, la vicepresidenta ha estimat que només un terç dels consistoris catalans tenen problemes d’equilibri pressupostari. ‘Els ajuntaments estan aplicant polítiques d’austeritat importants’, ha dit, i la solució, segons Ortega, passa precisament per aplicar una política de despeses rigorosa. 

La vicepresidenta del Govern i titular del Departament de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega, ha visitat aquest dimecres el municipi de Sant Ramon (Segarra) coincidint amb la Festa Major de la localitat. La vicepresidenta ha estat acompanyada per l’alcalde de Sant Ramon, Aleix Bochaca; el delegat territorial del Govern a Lleida, Ramon Farré; el director territorial de Governació a Lleida, Jordi Souto; i alcaldes de la comarca.

Joana Ortega ha signat en el Llibre d’Honor del municipi i ha participat en la passejada d’autoritats fins al Santuari de Sant Ramon, ha presenciat el recorregut dels tractors i ha assistit a una Missa de celebració.