Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Ortega descarta que el govern espanyol intervingui quan la Generalitat cedeixi urnes a les consultes

La vicepresidenta, Joana Ortega, ha descartat aquest divendres que l’executiu espanyol intervingui quan el Govern de la Generalitat cedeixi urnes per realitzar les consultes independentistes que hi ha previstes durant els propers mesos. ‘S’ha anat fent així fins ara, per tant crec que el govern espanyol en cap cas tindria sentit que intervingués’, ha assenyalat Ortega. Des de Vic, on ha visitat el primer ajuntament des que va prendre possessió del càrrec, ha assegurat que la posició del seu executiu ‘és la mateixa, no ha variat’ tot i que ella mateixa va avançar inicialment que el Govern no cediria urnes a Barcelona Decideix perquè ‘la llei no ho permet’. Des d’ERC s’ha celebrat el canvi de posició de l’executiu però també s’ha criticat el canvi de criteri.

Redacció
Redacció 04/02/2011

‘El Govern cedirà les urnes perquè, tal com va dir el portaveu, hi havia un marc que permetia aquesta discrecionalitat’, ha afirmat Joana Ortega quan se li ha preguntat sobre la posició del seu executiu en referència a la cessió d’urnes per a les consultes independentistes. ‘Fa aproximadament vuit mesos o un any que s’ha anat fent així’, ha afegit.

La vicepresidenta s’ha remès al missatge que va donar aquesta setmana el portaveu del Govern, Francesc Homs, en diverses ocasions. També interrogada sobre la seva opció personal a l’hora de votar a la consulta de Barcelona, Joana Ortega ha indicat que ‘no descarto anar a votar, efectivament’.

Segons ha destacat l’alcalde de Vic, Josep Maria Vila d’Abadal, és la primera visita que fa Joana Ortega com a vicepresidenta i consellera de Governació a un ajuntament. A Ortega, a la qual ha qualificat com una ‘amiga personal’, Vila d’Abadal li ha agraït la visita indicant, com havia dit ella anteriorment, que Osona ‘és una comarca que defensem els valors humans i humanistes, i el suport a l’equilibri territorial del nostre país’.