Dijous, 30 de març de 2023 - Edició 1708
La República

Oriol Servià acaba setè a Cleveland i manté la sisena posició en la classificació general

El pilot de Pals (Baix Empordà) Oriol Servià ha acabat setè en el Gran Premi de Cleveland (Estats Units), cinquena cursa de la ‘Champ Car World Series’, que s’ha disputat aquest diumenge en el circuit Burke Lakefront, traçat dins les pistes d’un aeroport i just al costat del llac Erie. El vencedor de la prova ha estat Paul Tracy, company de l’empordanès a l’equip Forsythe. Amb aquest resultat Servià suma un total de 78 punts que li permeten mantenir la sisena posició a la classificació general.

Redacció 26/06/2007

En aquest peculiar escenari, on Oriol Servià havia pujat al podi en les seves dues últimes participacions, el palenc ha viscut un cap de setmana ple d’adversitats.

A la sessió de classificació del divendres va trencar el diferencial i el dissabte una bandera vermella va anticipar el final de sessió quan li quedaven tres voltes per intentar millorar el desè lloc que havia ocupat en la formació de sortida.

Ja a la cursa, després de perdre quatre posicions a l’arrencada, Servià ha anat remuntant fins a la setena posició quan a la volta 28 ha fet una primera aturada en què ha perdut molts segons en fallar l’elevador automàtic del cotxe, que els mecànics han hagut d’aixecar manualment.

A més d’aquest contratemps, en les dues altres aturades ha perdut més segons per culpa del mal funcionament d’una de les pistoles de collar les rodes, en especial a la tercera aturada al box, a la que ha arribat després que se li desprengués un dels pontons laterals del monoplaça.

La sisena prova de la ‘Champ Car World Series’ es disputarà el diumenge 1 de juliol, al circuit Mont-Tremblant al Quebec (Canadà).