Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Oriol Pujol reclama al PSC que no pressioni als professionals de TV3 i Catalunya Ràdio “al més pur estil Bolaño”

El portaveu de CiU al Parlament, Oriol Pujol, ha contestat aquest dimarts les declaracions de Joan Ferran, qui ha dit que ‘cal arrencar la crosta nacionalista de TV3 i Catalunya Ràdio’. Segons Pujol, això ‘forma part de la tàctica del PSC per intentar canviar uns mitjans públics dels quals els molesta profundament la seva concepció nacional’. El dirigent convergent ha anat més enllà quan ha manifestat que els socialistes catalans ‘pretenen continuar pressionant als professionals dels mitjans de comunicació al més pur estil Bolaño’, director de comunicació de Presidència de la Generalitat. Des d’Esquerra, Joan Ridao ha assegurat que les opinions de Ferran són ‘inacceptables, deslleials, sectàries i antidemocràtiques’.

Redacció
Redacció 05/12/2007

Pujol ha recordat que ‘els diferents informes sobre el pluralisme del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) identifiquen TV3 i Catalunya Ràdio com els més plurals’. Tanmateix aquests informes, ha explicat, també ‘adverteixen d’una tendència al deteriorament d’aquest pluralisme com a conseqüència de la disminució de la presència dels partits de l’oposició’. En aquest sentit, ha demanat al PSC que ‘deixi estar les pressions i el mal estil de fer política i es dediquin a configurar els nous òrgans que estableix la llei de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals aprovada el passat 11 d’octubre’.

Oriol Pujol, com també han criticat altres dirigents de la seva formarció i d’ERC, ha denunciat que aquesta ofensiva forma part de ‘la tàctica del PSC per intentar canviar els mitjans públics catalans’. Acte seguit, ha manifestat que als socialistes catalans ‘els molesta profundament el model de televisió nacional i ràdio nacional i no és nou, ja que durant els darrers quatre anys han anat llimant la solidesa d’aquests mitjans’.

Per Ridao les declaracions de Ferran són “sectàries i antidemocràtiques”

Per la seva banda, el portaveu parlamentari d’ERC, Joan Ridao, ha qualificat aquest dimarts ‘d’inacceptables, deslleials, sectàries i antidemocràtiques’ les afirmacions del diputat socialista Joan Ferran sobre TV3 i Catalunya Ràdio, de les quals ha dit que cal ‘arrencar la crosta nacionalista’. Ridao ha assegurat ‘no compartir en absolut’ aquestes afirmacions i que si d’ERC depèn ‘no permetrem que s’apliquin mai les tesis de Ferran’. ‘No estem d’acord amb qualsevol intent de controlar políticament els mitjans’, ha assegurat Ridao.