Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

Oriol Pujol sí que votarà a la consulta del 10-A

Mentre el president de la Generalitat, Artur Mas, i l’expresident Jordi Pujol han confessat els darrers dies que no saben si participaran a la consulta sobre la independència que se celebrarà el 10-A a Barcelona, aquest dijous el secretari general adjunt de CDC, Oriol Pujol, ha avançat que ell sí que anirà a votar el 10 d’abril a favor de la independència de Catalunya. Oriol Pujol argumenta que, a diferència del seu pare i del líder del seu partit, ell no arrossega ‘cap dilema’. Aquest mateix dimecres Jordi Pujol criticava que Barcelona Decideix hagués decidit organitzar la consulta un mes abans de les eleccions municipals i afegia que, per aquest motiu, encara no ha decidit si hi participarà.

Redacció
Redacció 03/02/2011

El portaveu de CiU no ha dubtat en afirmar que hi participarà i que votarà a favor de la independència. Pujol ha argumentat que no arrossega ‘cap dilema’, en referència a les paraules de Mas plantejant els seus dubtes sobre participar-hi perquè també és president, i ha afegit que la gent que ‘anhela la màxima llibertat’ té cabuda a CiU.

De fet, ha vinculat la seva responsabilitat dins de CiU a poder ‘actuar amb llibertat de consciència’ en aquest tema. El portaveu de CiU troba positiva la organització d’una consulta cívica i vol aportar-hi el seu ‘parer’. Amb un to més reflexiu, Oriol Pujol ha afegit que ‘qualsevol nacionalista té aquest anhel’ d’independència ‘en algun punt o altre del seu cap’.