Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

Oriol Pujol assegura que el PSC va fer servir el ‘talonari’ per aconseguir candidats al Pallars

El secretari general adjunt de Convergència, Oriol Pujol, va denunciar ahir al vespre des de Tremp el ‘joc del talonari i d’un cert sectarisme’ que van aplicar al Pallars Jussà i el Pallars Sobirà els partits que conformaven el tripartit, i de manera especial el PSC, per captar candidats per a les municipals de fa quatre anys. També va reconèixer que alguns dels exdirigents convergents del Pallars que van passar-se al PSC ara fa quatre anys per ‘promeses incompletes o per temptacions no materialitzades’, ara resulta que tornen a picar a la porta de CiU.

Redacció
Redacció 05/03/2011

Però, segons Pujol, la prioritat la tindran ara les persones que han estat sempre fidels a la formació nacionalista, afegint que els que es van canviar de partit van demostrar una falta de coherència molt gran, perquè van abandonar una formació solament ‘temptats per oferiments’ que al final no van acabar complint.

Pujol també va deixar clar que el ‘joc de talonari’ no ha estat i no serà el comportament de Convergència i espera poder retornar en les properes municipals un ‘punt de normalitat democràtica i institucional’ que en les darreres eleccions els partits que conformaven el tripartit havien provocat que es perdés. Pujol ha catalogat aquesta actitud de ‘mesquina’ i ha dit que aquest comportament no té cabuda a CiU.

Pujol ha anunciat que CiU presentarà llites a tots els municipis dels Pallars les properes eleccions municipals amb la voluntat de ser presents a totes les institucions i recuperar-ne algunes que van perdre fa quatre anys com la Diputació de Lleida o l’Ajuntament de Tremp. Oriol Pujol ha parlat de l’Ajuntament de Tremp i ha dit que una persona com Joan Ubach està suficientment capacitada per recuperar-lo i oferir un canvi a als trempolins.