Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Oriol Pujol diu que qui es quedi al marge del pacte fiscal, també ho farà de la defensa de Catalunya

El secretari general adjunt de CDC, Oriol Pujol, ha fixat la recuperació econòmica, la generació de llocs de treball i l’assoliment del pacte fiscal com els objectius a curt termini del Govern. Ha llançat un advertiment a la resta de formacions polítiques a qui ha recordat que ‘qui es quedi al marge de la defensa d’un nou pacte fiscal, es quedarà al marge de la defensa de Catalunya’. Pujol ha reclamat el suport de tots els partits en aquesta reivindicació davant de l’Estat espanyol en una trobada amb els consellers nacionals de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) a qui ha animat a ser ‘la generació que lideri l’assoliment de la llibertat del nostre país’.

Redacció
Redacció 26/02/2011

Pujol els ha advertit que ‘els joves també haureu de patir els sacrificis que marca el moment econòmic en que vivim, però sou precisament vosaltres, els joves, els qui més podeu aprofitar les oportunitats que també té la crisi per sortir-nos-en’. En aquest sentit ha subratllat que ‘vénen temps difícils, on calen passos ferms en la direcció de compromisos forts per tornar a aixecar el país’.

Per la seva part el president de la JNC, Gerard Figueras, ha defensat que ‘juntament amb el pacte fiscal, la transferència completa de les beques ha de ser la màxima i irrenunciable prioritat en el curt i mitjà termini’. Figueras ha recordat que ‘fa 10 anys, la JNC va liderar la supressió del servei militar obligatori. Avui, el nostre objectiu generacional i irrenunciable és la transferència total i sense condicions de les competències i recursos en matèria de beques’.

Pujol ha destacat que ‘Catalunya és un país que cada cop està més convençut del que vol, l’onada és prou forta per plantejar noves ambicions col·lectives, entre elles, el pacte fiscal’, una ambició que el PSC rebutja, qualificant-la de ‘privilegi’ i que la federació nacionalista creu que ‘és de justícia’ davant una situació insostenible.