Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

Oriol Pujol adverteix que si compareix Mas també ho haurà de fer Montilla

El portaveu de CiU al Parlament, Oriol Pujol, creu que si els grups del tripartit volen fer comparèixer al president de CiU, Artur Mas, a la comissió d’investigació del ‘cas Palau’, també ho haurà de fer el president del Govern, José Montilla, perquè és l’actual president del consorci del Palau de la Música. En declaracions a Catalunya Ràdio, Pujol ha negat ‘taxativament’ que Convergència tingués concertat amb Fèlix Millet un sistema per cobrar comissions per obra pública després de les informacions aparegudes en diferents mitjans aquest cap de setmana. Les paraules de Pujol coincideixen amb la renúncia del fins ara advocat de Fèlix Millet, Pau Molins, que ha declinat continuant defensar-lo. Molins serà substituït per una advocada del despatx Piqué Vidal.

Redacció
Redacció 28/06/2010

El portaveu de CiU al Parlament, Oriol Pujol, ha explicat que quan aquest cap de setmana passat llegia les informacions sobre el ‘cas Palau’ pensava ‘sant tornem-hi’ perquè haurien de donar més explicacions i que les informacions en qüestió eren ‘refregides’. Segons Pujol, CiU fa gairebé set anys que dóna explicacions sobre aquestes informacions, que considera que només tenen a veure amb als set convenis que es van signar amb la fundació del Palau de la Música i l’orfeó i els diners dels quals es van anar retornant paulativament en funció del que s’estipulava en un darrer conveni.

Pujol ha dit que l’afirmació apareguda als mitjans on es deia que Millet controlava l’obra pública de CiU el deixa ‘garrativat’, i ha assegurat que l’única relació que va tenir l’exresponsable de finances de convergència, Carles Torrent, amb el Palau de la Música, és la mateixa que tenia l’actual responsable de finances del partit: la de signar els convenis amb la fundació i l’orfeó, i ha remarcat que aquests no tenen res a veure amb l’obra pública.

Respecte a la comissió d’investigació del ‘cas Palau’, Pujol ha dit que ells mai s’han negat a que compareguin els responsables d’obres públiques de CiU, Felip Puig i Pere Macies, i ha assegurat que el PP i Ciutadans les van demanar, que CiU hi va votar a favor i que els que s’hi van negar son els membres del tripartit.

On Pujol i CiU creuen que sí que hi ha errors administratius és en l’afer de l’hotel del Palau de la Música i per això ha insistit una vegada més en demanar la compareixença a la comissió del conseller d’Economia i Finances, Antoni Castells.

Segons Pujol ‘és més que evident’ que s’insisteixi tant en la compareixença del president de CiU a la comissió i l’ha qualificat de ‘tribunal polític i una escabetxina’ en vista a unes eleccions que ‘segurament estan més a prop que lluny’. Pujol no ha descartat que Mas comparegui a la comissió, però ha dit que si ho fa, també ho haurà de fer el president de la Generalitat, José Montilla, perquè és alhora el president del consorci, d’on ‘han volat entre cinc i deu milions d’euros, al marge dels de l’hotel’.

L’advocat de Fèlix Millet, Pau Molins, renuncia a defensar-lo

Per la seva banda, l’advocat Pau Molins ha renunciat aquest dilluns a la defensa de Fèlix Millet pels casos relacionats amb el Palau de la Música. El lletrat ha aportat aquest matí un document a la jutgessa del cas de l’hotel on fa efectiva la seva renuncia i ha passat el cas a una advocada del despatx Piqué Vidal, que ja portava la defensa de l’esposa de Millet, Marta Vallès. En el cas del desfalc del Palau, encara no es pot confirmar si també ella serà qui defensi Millet. De moment, es desconeixen els motius de la renúncia de Molins al cas, però la seva nova advocada ja s’ha fet càrrec de les declaracions d’aquest dilluns. L’advocat de Jordi Montull, per la seva part, sí que es manté al costat del seu client.