Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Oriol Pujol acusa Montilla de ‘predicar molt i practicar poc’ en matèria econòmica

|

- Publicitat -

L’oposició s’ha referit al discurs de Montilla, qui va pronunciar la conferència ‘Catalunya. Política i economia, avui’ organitzada pel Cercle Financer. Montilla va apel·lat al sacrifici i a l’esforç del poble català en temps de crisi i va avisar que ‘molt probablement tothom haurà de treballar més, i no necessàriament guanyar més’. Així mateix, va reclamar al govern espanyol reformes estructurals ‘urgents’ en l’economia.

Durant la seva roda de premsa, Pujol ha criticat a Montilla per no practicar allò que predica. De fet, el dirigent de CiU ha preguntat a Montilla quin és el model català de consens. Ha posat com exemple la falta de consens en el Pacte per a les infraestructures i la Llei d’educació. Sobre les reformes estructurals que va reclamar Montilla al govern espanyol, el portaveu parlamentari de CiU ha assegurat que no hi ha voluntat d’intervenir ni de portar-les a terme.

Publicitat

En aquesta mateixa línia, Pujol també s’ha referit a l’apel·lació al sacrifici i a l’avís del president que s’haurà ‘de treballar més i no necessàriament per guanyar més’. ‘Ara resulta que la gent haurà de treballar més i guanyar menys, però per transmetre això un s’hi ha de posar al davant’, ha indicat. ‘Els sacrificis que han de fer els ciutadans resulta que no va ni amb ells ni amb el tripartit’, ha criticat.

Per altra banda, ha mostrat la seva sorpresa que el president parli de la crisi econòmica i no ho faci sobre el finançament. ‘El finançament ha de se runa eina fonamental per a sortir de la crisi’, ha assegurat. En aquest context, ha celebrat que alguns dels plantejaments de CiU estiguin en el discurs de Montilla. No obstant això, ha criticat que hi ha una contradicció entre el què planteja el president amb el què practica el tripartit. En el torn de preguntes, ha recordat que en varies ocasions CiU ha manifestat que Montilla ‘pujoleja’, en referència a l’expresident Jordi Pujol.


El PPC acusa a Zapatero i a Montilla d”enganyar sistemàticament als catalans’

La portaveu parlamentària del PP català Dolors Montserrat, ha titllat d”oportunista’ el discurs de Montilla. ‘Va dir allò que interessava als oients’, ha declarat. En aquest sentit, ha manifestat que el ‘Govern té competències i ha de practicar amb l’exemple’. ‘Zapatero i Montilla són el mateix i enganyen sistemàticament als catalans’, ha remarcat. Així mateix, ha ressaltat que ‘Montilla exigeix a Zapatero un canvi quan ell mateix no sap exigir als seus consellers’.

‘No dóna cap mostra austeritat per part del Govern Montilla’, ha apuntat. Unes crítiques que s’han escoltat també als altres membres de l’oposició. ‘És ell el president autonòmic que més cobra de tot Espanya’, ha criticat. Montserrat ha demanat a Montilla i al Govern que ‘treballin més i cobrin menys’ i es ‘rebaixin els sous abans de demanar sacrificis’.

Sobre el discurs de Montilla, el president i diputat de Ciutadans, Albert Rivera, ha declarat que amb una crisi com aquesta s’han de fer sacrificis. No obstant això, el dirigent de Ciutadans ha titllat de ‘greu’ que Montilla faci aquestes declaracions i, per altra banda, el vicepresident de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira, ‘es gasta dos milions d’euros al foment del català a l’exterior’.

‘No es poden reduir els salaris dels funcionaris i després continuar amb la festa grossa en altres àmbits’, ha destacat. En aquest context, ha manifestat que pensava que Montilla era ‘socialista perquè mai un socialista posaria per davant obrir ambaixades a l’exterior i la política exterior de Carod-Rovira al manteniment de la renda dels funcionaris de la Generalitat’. ‘No estem d’acord en aquesta política’, ha recalcat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut