Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Oriol Junqueras proclamat candidat d’ERC al consell nacional amb una àmplia majoria

Oriol Junqueras ha estat escollit candidat d’ERC al Parlament Europeu aquest dissabte durant el consell nacional del partit amb 148 vots favorables, sis abstencions i cap vot en contra. Durant el seu discurs ha dit que es planteja les eleccions com ‘allò que són, estrictament europees’, però ha advertit que ‘si algú ens busca les pessigolles durant aquest procés electoral’, referint-se a CiU, ‘amb tota seguretat toparà amb la nostra ànima’. Junqueras ha manifestat que si la voluntat és ‘vestir l’edifici de la nostra estatalitat’ s’ha de fonamentar ‘sobre el patriotisme’ que caracteritza ‘la majoria dels simpatitzants de l’ampli ventall del catalanisme polític’.

Redacció
Redacció 21/02/2009

Ha explicat que ‘per aixecar les parets d’aquest edifici’ caldrà recórrer a ‘un ampli ventall d’arguments’ a l’àmbit de l’economia, de la justícia social, de la igualtat d’oportunitats, de la transparència de l’administració, de la participació política i de la participació democràtica. S’ha mostrat convençut que ‘només així podrem teixir aquella fraternitat per la qual els habitants d’aquest nou estat no seran només els nostres conciutadans sinó també els nostres compatriotes’, ha indicat. Durant la seva intervenció també ha fet una crida contra l’abstenció i ha criticat l’estat espanoyl perquè ‘no ens deixa ser Europa’, entre altres coses perquè ‘no vol que siguem catalans’.

El president d’Esquerra, Joan Puigcercós, ha presentat el seu candidat com ‘una persona que arrisca, que es compromet’ i per tant ha prosseguit que ‘tenim una aposta segura al Parlament Europeu’. S’ha mostrat confiat de que Junqueras ‘defensarà una visió social d’Europa, l’Europa de les llibertats, de la democràcia, no l’Europa burocràtica’, però sobretot considera que ‘portarà el vent de la llibertat del nostre país que vol ser un estat europeu’. No ha volgut deixar passar l’ocasió per lloar la tasca del candidat fins aquest moment, Bernat Joan.