Dilluns, 24 de Febrer de 2020 - Edició 578
La República

Oriol Junqueras es rebaixa un 40% el sou d’alcalde de Sant Vicenç dels Horts

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts ha rebaixat un 39% el sou que cobrarà Oriol Junqueras (ERC), que va esdevenir el nou alcalde després de desbancar la socialista Amparo Piqueras gràcies a un pacte amb ICV i CiU. No el rebrà, però, fins el gener vinent. Llavors haurà cedit al BNG el seu escó d’eurodiputat, pel qual li pertoquen ara 7.956,87 euros bruts mensuals. Quan l’abandoni, rebrà 22.000 euros bruts anuals per ser alcalde, un càrrec que desenvoluparà a temps parcial durant 22 hores a la setmana. Piqueras cobrava 37.000 euros. Pel que no cobraria és per l’eventual càrrec de president d’ERC.

Redacció
Redacció 01/07/2011

El ple del consistori vicentí ha aprovat aquesta setmana les retribucions dels nous electes després de què una coalició de Junts per Sant Vicenç (una formació impulsada per ERC), ICV i CiU desbanqués la que formaven el PSC i el PP. L’alcalde Junqueras, que està al front de la ciutat més gran en mans republicanes, seguirà exercint el seu càrrec a temps parcial, com feia Piqueras, però cobrarà un 38% menys; més o menys el mateix que cobra un regidor amb mitja dedicació. Seran 22.000 euros bruts.

El nou govern té un regidor més però costa un 9,1% menys
Pel que fa al conjunt de l’executiu, la rebaixa global de sous ha estat de 36.000 euros, un 9,1% menys que l’executiu anterior. Així doncs, la despesa salarial dels 12 regidors, inclòs l’alcalde, és de 360.000 euros bruts anuals. La possible incorporació d’algun càrrec de confiança en un futur no suposarà cap despesa extra, ja que el seu sou sortiria d’aquests mateixos 360.000 euros. Per contra, l’anterior equip de govern, amb 11 regidors i dos càrrecs de confiança, tenia una despesa salarial de 396.000 euros, ha informat l’Ajuntament. També podrà tornar a fer de professor. Això suposarà una reducció considerable dels diners que rep Junqueras ara mateix per exercir els seus càrrecs polítics. El batlle i eurodiputat ha hagut d’optar per un dels dos sous als quals té dret, i ha optat pel de representant europeu. Un eurodiputat té un sou brut mensual de 7.956,87 euros. A més, un electe rep 304 euros per cada dia que passa treballant a les seus parlamentàries d’Estrasburg o Brussel·les  i compta amb 4.299 euros mensuals per despeses d’oficina i gestió. Ara bé, la caiguda en el sou de Junqueras no serà tan marcada, perquè a banda dels 22.000 euros de l’ajuntament també tornarà a cobrar com a professor de la Universitat Autònoma. L’historiador va deixar de cobrar-lo quan va ser escollit eurodiputat i va haver d’agafar l’excedència. Una incògnita en el futur de Junqueras és si té èxit en la seva candidatura a presidir ERC. En aquest cas no rebria cap retribució per aquest càrrec, han assegurat fonts del partit.

Relacionats