Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Oriol Amorós reescollit president de la federació de Barcelona d’Esquerra amb el 46% dels vots

El candidat a la reelecció a la presidència de la federació de Barcelona d’ERC, Oriol Amorós, ha guanyat aquest divendres les primàries que s’han celebrat de la una del migdia a les deu de la nit als onze casals que el partit té a la ciutat de Barcelona, segons els resultats provisionals que s’han fet públics a l’espera de la proclamació oficial. Amorós ha aconseguit 425 vots, un 46%, mentre que la candidata de Reagrupament Independentista, Rut Carandell, n’ha aconseguit 276, fet que representa el 30% de vots. La tercera posició és per a Xavier Florensa, que ha obtingut 220 vots, el 24%.

Redacció
Redacció 11/10/2008

D’aquesta manera, Amorós, que és pròxim a Josep-Lluís Carod-Rovira i que partia com a favorit, s’ha imposat amb claredat als altres dos candidats i podrà presentar la seva direcció davant dels militants al congrés regional que se celebrarà aquest dissabte.

D’altra banda, la candidata dels sectors crítics, Rut Carandell, ha quedat segona, per davant de Xavier Florensa, candidat pròxim a l’actual president d’ERC, Joan Puigcercós, que ha quedat en tercera posició. Jordi Eduardo, que fins aquest dijous al vespre era quart candidat, es va retirar i va demanar el vot en blanc. Segons els resultats provisionals, n’hi ha hagut sis, fet que representa l’1% del total.

Al llarg de la jornada, els onze casals que ERC té a la ciutat s’han habilitat com a col·legis electorals, on han pogut votar els 1.500 militants que el partit té a la ciutat catalana.

La candidatura d’Amorós ha guanyat amb contundència en els casals de Ciutat Vella (76%) i Horta-Guinardó (64%), mentre que el pols amb Carandell ha estat molt igualtat a l’Eixample i Poble Nou, on han empatat amb un 40% i un 47% de vots respectivament. Florensa, per la seva banda, s’ha imposat amb claredat a Nou Barris, amb el 62% de vots.