Dijous, 17 de juny de 2021 - Edició 1057
La República

Organyà projecta un monument al primer document trobat en català

L’Ajuntament d’Organyà (Alt Urgell) ha impulsat la creació d’un monument que evoqui la troballa del primer document literari en català del qual es té constància, ‘Les Homilies d’Organyà’, i es podria ubicar a l’església de Santa Maria, segons ha explicat a Europa Press l’alcalde, Antoni Fiol. L’alcalde ha explicat que han presentat el projecte a la Conselleria de Cultura de la Generalitat i que espera rebre una resposta “aviat” per poder continuar amb el procés i fer públic en què consistirà exactament ‘El far de la llengua’.

Redacció
Redacció 02/06/2008

Fiol ha presentat avui al Centre Internacional de Premsa de Barcelona el manifest que explica aquesta proposta i que pretén que tots els ciutadans de Catalunya coneguin que existeix aquesta iniciativa, que té les adhesions de quaranta entitats i un centenar de persones.

L’alcalde ha avançat que la idea és situar un element “emblemàtic” sobre el campanar de l’església que serveixi per situar històricament la troballa del text. Ha afirmat que la iniciativa va començar cap a l’any 2004, quan es va celebrar el centenari de la trobada.