Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

Onanisme ‘En Comú’ per Sant Jordi

L’ajuntament de Barcelona patrocina un llibre-entrevista d’un dels seus. Segons publica el web de l’editorial Icaria, aquest dijous el periodista de ‘Crític’, Sergi Picazo, conversarà amb Xavier Domènech, diputat d’En […]

Redacció
Redacció 21/04/2016

L’ajuntament de Barcelona patrocina un llibre-entrevista d’un dels seus. Segons publica el web de l’editorial Icaria, aquest dijous el periodista de ‘Crític’, Sergi Picazo, conversarà amb Xavier Domènech, diputat d’En Comú Podem al Congrés, en el marc de la presentació del llibre-entrevista de Picazo a Domènech que es titula 'Camins per l'hegemonia' i que Domènech llança per Sant Jordi. Segons hem pogut comprovar, l’editorial Icària en cap de les últimes presentacions de llibre ha comptat amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, tret del d’en Xavier Domènech.

Així, el govern Colau, que s’omple la boca d’ètica política, patrocina la presentació d’un llibre d’un membre de l’executiva de Barcelona en Comú, el partit que governa a l’Ajuntament de Barcelona, que ha estat ex-alt càrrec del consistori – Domènech va ser nomenat comissionat d'Estudis Estratègics i Programes de Memòria de l'Ajuntament de Barcelona-, i que com a candidat d’En Comú Podem a les eleccions espanyoles, va rebre el suport en campanya de l’alcaldessa Ada Colau. 

El fet, que pot semblar poc significatiu, revela el sectarisme i favoritisme del govern municipal vers els seus, posa en evidència la utilització de recursos públics per a promoció d'una de les seves figures i deixa clar que l’ètica política que tan pregonen es desmunta per l’evidència dels fets. Per altra banda, també posa en qüestió la capacitat crítica del digital 'Crític' que es presta a aquest acte d'autocomplaença amb el suport del govern Colau.