Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

On votarà Montserrat Tura?

Contra tot pronòstic, Montserrat Tura anunciarà aquest dijous que es presenta a les primàries del PSC i disputarà a Jordi Hereu la candidatura socialista a l’alcaldia de Barcelona. Tura serà, […]

Redacció
Redacció 13/01/2011

Contra tot pronòstic, Montserrat Tura anunciarà aquest dijous que es presenta a les primàries del PSC i disputarà a Jordi Hereu la candidatura socialista a l’alcaldia de Barcelona. Tura serà, per tant, la candidata oficial del carrer Nicaragua, ja que els socialistes estan entestats a apartar Hereu de la cursa electoral per intentar salvar el vaixell barceloní després del 28-N. I no n’hi ha per menys: els sondejos interns dels socialistes els donen la tercera posició en nombre de vots a la capital catalana, per darrere de CiU i fins i tot del PPC, en una patacada que, de retruc, els podria fer perdre el control d’altres òrgans de poder, com la Diputació de Barcelona.

Després del sorprenent fitxatge de Mascarell, fins fa uns dies el socialista més ben posicionat per disputar l’alcaldia a Hereu, el PSC ha hagut de buscar un rival d’última hora: només així s’entén el pas endavant de Montserrat Tura, algú que no viu a Barcelona i és exalcaldessa de Mollet del Vallès. En aquest context, l’encaix de Tura a la política barcelonina és la principal incògnita que haurà d’afrontar la cúpula nacional del PSC, ja que serà difícil que pugui guanyar-se la confiança primer dels militants i després de la població sense haver viscut mai a la capital catalana ni conèixer els seus districtes ni les seves problemàtiques de fons.

Per no parlar de la militància molletana que Tura sempre ha professat: L’exalcaldessa de Mollet viu a una casa centenària que ja havia estat dels seus avantpassats i té una vida social molt activa a la capital del Baix Vallès. Caldrà doncs, saber si Tura s’acabarà empadronant a Barcelona o bé si continuarà vivint i votant a Mollet encara que sigui candidata a la capital catalana. De fet aquest últim supòsit tampoc seria tant excepcional: Narcís Serra vivia i votava a Sant Cugat quan va ser alcalde de Barcelona, de 1979 i 1982.