Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

#11S2015 Omplir la Meridiana

Barcelona (ACN).- L'ANC valora la possibilitat d'omplir la Meridiana per la Diada com a nova mostra de força de l'independentisme català. És una de les 300 propostes que ha rebut el secretariat nacional després de les mobilitzacions massives que s'han fet des del 2012, i sembla que és la que té més possibilitats, segons han confirmat fonts de l'Assemblea a l'ACN. La proposta formal es farà aquest diumenge a l'assemblea general que l'ANC celebrarà a Lleida. Les mateixes fonts destaquen que omplir la Meridiana seria un símbol de la transversalitat del procés perquè la via transcorre per diversos barris de la ciutat. A més subratllen els noms destacats d'alguns dels carrers que la travessen.

Redacció
Redacció 10/04/2015

Entre les 300 propostes també n'hi havia dues que sobresortien, però que sembla que finalment es descartarien. La primera seria formar una estrella a la plaça de les Glòries, i el motiu per la qual es descartaria és perquè s'hauria de fer de nit perquè fos més visual i això dificultaria la mobilització ciutadana.
 
L'altra proposta que també es descartaria és la de fer actes simultanis a diverses capitals catalanes durant la Diada. En aquest cas s'apunta a la necessitat de no disgregar esforços i de concentrar-los tots en un mateix lloc.