Diumenge, 8 de Desembre de 2019 - Edició 500
La República

Òmnium treballarà perquè la nova immigració i la dels anys 70 “se senti partícip” del procés sobiranista

ACN .- Òmnium Cultural ha reunit aquest dissabte a Barcelona més de 200 càrrecs territorials per debatre el full de ruta de l’entitat i donar el tret de sortida als grans projectes que vertebraran l’acció d'aquesta entitat en els pròxims mesos. En el seu discurs inaugural, el president d’Òmnium, Jordi Cuixart, ha reivindicat que “cal que la nova immigració, però també la dels anys 70 se senti partícip” del procés sobiranista. En aquest sentit, Cuixart ha destacat que des d’alguns sectors de l’Estat ens “voldrien sectaris, identitaris, voldrien que féssim catalans de primera i de segona, però no caurem en aquest parany”.
 

Redacció
Redacció 10/04/2016

Davant d'això, Òmnium ha plantejat un canvi de mentalitat que permeti un nou relat cultural que inclogui totes les realitats que conformen el país i per això l'entitat ha decidit fer alguns canvis. Per exemple, ha anunciat que plantejarà reformular la Nit de Santa Llúcia, un dels grans projectes de l’entitat i considerada pel sector editorial com la Nit de les Lletres Catalanes. Per primera vegada l’entrega d’aquests guardons literaris es farà en una ciutat de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Òmnium Cultural també ha anunciat que incorporarà nous projectes per enfortir la cohesió social com una gran exposició que recollirà les grans lluites veïnals que han permès construir Catalunya en els darrers quaranta anys.

Relacionats