Diumenge, 25 de juliol de 2021 - Edició 1095
La República

Òmnium i els Dragons Catalans treballaran junts per l’oficialitat de les seleccions catalanes

Òmnium Cultural i els Dragons Catalans han signat un conveni per treballar conjuntament pel reconeixement oficial a nivell internacional de les seleccions catalanes, un acord que reforçarà el signat fa uns mesos amb un altre equip nordcatalà, la USAP de Perpinyà. L’acord entre l’entitat cultural i l’equip de rugbi dels Dragons també vol fomentar l’ús de la llengua i la cultura catalanes a la Catalunya Nord. Els Dragons Catalans i les seves botigues utilitzaran la llengua catalana i Òmnium organitzarà cursos de català pels assalariats del club i el personal de les botigues. A l’acte de signatura del conveni hi ha assistit Jordi Porta, president d’Òmnium Cultural, Montserrat Biosca, presidenta d’Òmnium Catalunya Nord, Bernard Guasch i Llibert López, president i vicepresident dels Dragons Catalans.

Redacció
Redacció 13/02/2009

També hi han assistit jugadors de l’equip i el president de l’Associació Catalana de Rugby Lliga, Sergi Blázquez.

En el transcurs de l’acte, els Dragons Catalans han presentat oficialment el partit que es disputarà el proper 20 de juny a l’estadi Olímpic Lluís Companys contra els Warrington Wolves. Previ a aquest esdeveniment, al qual s’esperen milers de seguidors -la organització posa les expectatives en més de 20.000-, es disputarà un partit amistós de la Selecció Nacional Catalana de Rugby Lliga.

La Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes dóna suport a la tasca dels Dragons en els seu treball per guanyar visibilitat i reconeixement del rugby XIII tant al Principat com a nivell internacional.

El president dels Dragons Catalans, Bernard Guasch, ha fet una crida perquè l’afició catalana doni suport a l’equip i ha declarat que és ‘un honor pels Dragons’ poder fer arribar el valors de catalanitat del club i enfortir-los amb aquesta col·laboració.

Jordi Porta, ha destacat la capacitat d’identificació simbòlica de l’esport, com n’és bona mostra el rugby a la Catalunya Nord, en què aquest esport és signe d’identificació amb el país i evidencia l’existència dels ‘catalans sense fronteres’.

Òmnium Cultural i Dragons Catalans comparteixen la voluntat i la necessitat de promoure l’ús social de la llengua catalana a Catalunya Nord i constaten que la complexitat de la societat actual requereix una col·laboració i una voluntat de promoure la cultura catalana.