Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

Òmnium denuncia que les forces de seguretat de l’Estat vulneren els drets lingüístics

El president d’Òmnium Cultura, Jordi Porta, ha adreçat una carta al delegat del Govern espanyol a Catalunya, Joan Rangel, demanant el compliment dels drets lingüístics per part de les forces de seguretat de l’Estat espanyo, és a dir la Policia Nacional, davant els fets ocorreguts en els darrers dies a la Seu d’Urgell. Porta ha traslladat a Rangel que un membre d’Òmnium va ser aturat per la Policia Nacional a l’Alt Urgell, va ser increpat per portar l’adhesiu CAT a la matrícula i a més de denunciar una intervenció ‘desmesurada i vexatòria’ dels agents posa de manifest que van obligar-lo a parlar en castellà.

Redacció
Redacció 19/02/2009

Jordi Porta recorda que aquest cos policial ja no té competències de trànsit a Catalunya. És per això que ha demanat Rangel que ‘posi en marxa els mecanismes adients dins de la seva administració per recordar a tots els funcionaris de l’Estat que treballen a Catalunya el que estableix l’Estatut en matèria de Drets lingüístics i ús del català’.

Justament ahir, directe!cat publicava la notícia del rebuig dels ciutadans de la Catalunya Nord a l’adopció de la normativa europea per a les matrícules dels cotxes ratificada pel Ministeri de l’Interior francès, ja que contempla un logotip únic regional per tot el Llenguadoc-Rosselló que omet la catalanitat de la regió.