Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

Òmnium Cultural al Bages organitza un curs d’història sobre la Segona República fins a la transició

Òmnium Cultural al Bages organitza un nou curs d’història sobre ‘Catalunya 1931-1980. De la II República a la Transició’. El curs, de vuit sessions, vol fer un recorregut per la història més recent de Catalunya. Segons els organitzadors es tracta de presentar a un públic no especialista les claus que expliquen la Catalunya de principis del segle XXI i proporcionar-li les eines per al seu aprofundiment. El programa del curs es divideix en diferents temes: l’establiment de la II República, la Guerra Civil, la dictadura franquista, l’exili del 1939 i de la dictadura a la democràcia.

Redacció
Redacció 07/01/2008

El curs d’Òmnium Cultural al Bagesinclou una xerrada sobre ‘La maternitat d’Elna. Bressol dels exiliats’, que anirà a càrrec de la historiadora Assumpta Montellà. La conferència es farà el dia 11 de març, a les 8 del vespre, a la sala d’actes del Centre Cultural del Casino de Manresa.

El curs començarà el 22 de gener i s’allargarà fins el 18 de març. Les inscripcions, al preu de 35 euros, es poden fer fins el 16 de gener.