Divendres, 23 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

Olmos qualifica de ‘totalment proporcionada’ l’actuació de la tarda d’ahir dels Mossos

El director general de la Policia, Rafael Olmos, ha afirmat aquest dimecres que l’actuació de la policia catalana davant els estudiants anti-Bolonya ha estat ‘totalment proporcionada’. Ha fet aquestes declaracions durant la roda de premsa que ha ofert a la comissaria de Les Corts, on ha lamentat que hi hagi hagut onze mossos, sis estudiants i quatre fotògrafs ferits. Ha exposat que el dimarts van rebre l’avís del rector de la Universitat de Barcelona demanant el desallotjament de la facultat. Després de desallotjar 53 joves ha justificat la càrrega perquè volien tornar a entrar a la universitat. La segona càrrega s’ha produït perquè els estudiants tallaven la Gran Via.

Redacció
Redacció 19/03/2009

Rafel Olmos ha explicat que després del desallotjament a la central, els estudiants han tallat el trànsit a la Gran Via. Segons el cap de la Policia, ha estat allà on els estudiants han començat a llençar bancs i taules als agents de la policia autonòmic, cosa que ha provocat la segona càrrega.

La tercera càrrega ha tingut lloc a la Plaça Universitat, on els estudiants que s’hi concentraven han agredit els Mossos, segons la versió d’Olmos. Seguidament, un grup de joves s’ha dirigit al Departament d’Innovació, Universitats i Empresa, i han llençat objectes als Mossos, el que ha produït la quarta càrrega policial.

Ha insistit en lamentar diverses vegades que quatre fotògrafs hagin resultat ferits durant l’actuació dels agents. En aquest sentit, ha assegurat que és ‘molt difícil, en una situació com aquesta, discernir els manifestants dels que no ho són d’entre les persones que estaven a ‘primera línia’.

Rafael Olmos també ha defensat que com a cap de la Policia li pertocava donar aquestes explicacions, i ha explicat que no ho ha fet el conseller d’Interior, Joan Saura, perquè estava al Parlament. Tot i així, assegura que parla diàriament amb el conseller

Llibertat amb càrrecs

Els sis detinguts per delictes o de desobediència a l’autoritat i desordre públic han estat deixats en llibertat amb càrrecs aquest dimecres al vespre, segons han informat a l’ACN els Mossos d’Esquadra. Els detinguts han participat en les concentracions d’aquest dimecres anti-Bolonya i en contra del desallotjament de la UB, i han protagonitzat durs enfrontaments contra els agents policials. Tot plegat ha causat una vintena de ferits, entre ells onze mossos, sis estudiants i quatre fotògrafs.